Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Ирена Кръстева: Христолов е непочтен,той не иска да продава Ботев

Ирена Кръстева: Христолов е непочтен,той не иска да продава Ботев Кандидат-купувачът на Ботев (Пд) Ирена Кръстева, шеф на Нова Българска Медийна Група Холдинг АД, се съгласи да отговори на въпросите на „Топспорт" по повод проточилите се преговори с Димитър Христолов. Това е първото нейно интервю по темата. Както е известно, едноличният собственик на „канарчетата" подписа предварителен договор на 16 октомври миналата година, но след това се оттегли от преговорите.
- Г-жо Кръстева, ще има ли сделка за Ботев (Пд)? Кандидат-купувач ли сте все още?
- На този етап не виждам никакви причини, особено от моя страна, поради които не можем да седнем с Димитър Христолов и да финализираме сделката. Трябваше всичко да приключи на 22 декември, но знаете, че той тогава се яви пред нотариус без изрядни документи.
- Какво трябваше да представи на тази среща?
- Решенията от Общото събрание на акционерите, че е придобил 91 процента акции и други неща, с които въпросът приключваше. След това го поканихме на 30 декември съвсем официално, както настояваше, но отказа да се яви.
- Какви са били мотивите му?
- Най-добре той си знае, но едно мога да кажа - че вината за всичко, което се проточи по прехвърляне собствеността на клуба, не е моя. Доколкото си спомням, на 30 декември Христолов имаше опасения, че банките не работели или нещо такова. Той обаче имаше гаранция независимо от всичко, че ще си получи парите за акциите в срок.
- След това разбрахме от Димитър Христолов, че и той ви изпратил покана...
- Аз покана от него не съм получавала. Не разбирате ли, че той не иска да продава Ботев? Оставам с такова впечатление. Юридически погледнато нашата покана е в сила. На 22 декември нотариусът отбеляза, че Христолов е неизряден и му дадохме време да преведе в ред тези пропуски. За съжаление той се оказа крайно непочтен. Чудя се дали да го дам на прокуратурата.
- Запазвате ли интерес към Ботев? Има ли шанс все още за сделка с Христолов?
- Интерес имам, но бизнес не е наложително да се прави на всяка цена. Христолов ме е подвел сериозно със задълженията си. Въпреки че имаме точно посочени параметри за сделка, той постоянно проявява някакви нови претенции. Нека знаят феновете и всички, които обичат Ботев, че съдбата на клуба е в ръцете на сегашния собственик. В крайна сметка акциите са негови и той решава как ще процедира оттук-нататък. Всякакви други коментари и разсъждения по този въпрос са излишни. Всичко е видно и ясно.
От в. Топспорт
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    15 януари 2009   07:19      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бизнес & Пари:
Серия Маслина на REFAN - цялостна грижа при борбата със стареенето.
REFAN за трети път стана любимата козметична марка на българите
REFAN на втори кръг в четири категории на класацията "Любима марка"!
7-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб(ФК13) e медалът от купата за Столичният гарнизон спечелен от Левски
Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS