Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Срамно:Първо бият наред,а след това полицаите протестират пред МВР с ръце в джобовете

Служителите на реда поставиха шест основни искания към ръководството на министерството и настояваха до месец да има конкретна програма по изпълнението им.Около 1000 цивилни полицаи - служители от районни управления в цялата страна се събраха на поредния си протест в градинката пред МВР, който днес се проведе с ръце в джобовете. Предишните пъти те пушиха и пиха минерална вода.Контактна група от шестима души връчи в министерството шестте основни искания на полицаите. Те засягат увеличение на основната работна заплата в МВР с 50%, заплащане на извънредния и нощен труд, увеличаване средствата за облекло и обувки с 200%, а на средствата за храна увеличението да е до половин минимална работна заплата.Сред исканията на полицаите са още: промяна в Закона за МВР в глава "Синдикална дейност"; промени в Наказателния кодекс, предвиждащи по-тежки наказания и свеждащи до минимум възможността за освобождаване от наказателна отговорност и замяна на ефективната присъда с по-лека (условна, пробация) за лице, извършило нападение срещу служител на МВР; инкриминиране на съпротивата при арест и неизпълнението на полицейско разпореждане. Полицаите искат министърът на вътрешните работи да представи публично конкретна програма за предстоящите действия в тези направления на дейност в срок до един месец. на вътрешните работи Соня Янкулова. След като контактната група представи резултата от срещата, полицаите си тръгнаха.Поставихме началото на диалога, коментира Янкулова, и добави, че исканията ще бъдат предадени на министър Миков, Министерския съвет и Народното събрание, тъй като част от исканията са извън правомощията на МВР.Договорен е бъдещият механизъм на взаимодействие между ръководството на министерството и протестиращите служители на реда, а следващата среща между контактната група и ръководството на МВР е предвидена за 23 януари.По думите на зам.-министъра голяма част от проблемите са резултат от недобрата работа и организация във ведомството. И от двете страни са категорични, че издигането на достойнството и авторитета на полицаите са приоритет на преговорите.
Представители на студентското Сдружение за развитие и обществен контрол и на природозащитни организации подкрепиха протеста на полицаите, предаде БГНЕС. Студенти и еколози приканиха служителите на реда да се включат в техния протест, обявен за 14 часа пред сградата на Народното събрание.
"В събота ние ще пазим полицаите на техния протест за по-високи заплащане и по-добро оборудване от 11.00 часа в градинката на църквата св. Седмочисленици до МВР.
Въпреки че настояваме за наказание на виновните за извършения полицейски произвол над нас в сряда, считаме че служителите на реда не са виновни за подадените им заповеди и са били поставени в условия на чужд сценарий, също като нас.
За тези, които са превишили правата си, както и за човека, издал заповед за побой на присъстващите на протеста в сряда, е подадено искане за разкриване на тяхната самоличност и поемане на отговорност и наказание", написа вчера коалиция "За да остане природа в България" в сайта си

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    17 януари 2009   18:18


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS