Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

ВАЛЕНТИН КЪНЧЕВ:Христолов е сътворил яки измами в Ботев

ВАЛЕНТИН КЪНЧЕВ:Христолов е сътворил яки измами в Ботев Един от дребните акционери в Ботев Пловдив - Валентин Кънчев, е от хората, които атакуваха в съда решенията на последното Общо събрание на акционерното дружество, след което бе вдигнат капитала от 1 млн. на 1,7 млн. лева.
„Делото не е срещу Христолов, а срещу решенията на Общото събрание на 18 декември. Тези решения накърняват интересите на по-дребните акционери. Имаме искова молба съда да се произнесе по Общото събрание и да обяви решенията за нелегитимни. На първото заседание днес беше даден ход на делото, адвокатите размениха реплики да бъде или да не бъде даден ход. Свидетели са Костадин Дервенков и Славчо Хорозов, който е бил изпълнителен директор във времето, в което ние ръководихме клуба съвместно с Христолов. Той трябва да разкаже как се е издържал клуба, как се са събирали паричните средства и как са заприходявани”, коментира за Гонг Кънчев.

Бизнесменът призна, че не е виждал акционерната книга близо 9 години, въпреки че многократно я е искал. „За последно съм я виждал през 2000 година, когато бях председател на Борда на директорите. От там нататък не съм я виждал. Искал съм да я видя, но не ми е била давана. Тя се съхранява при адвокат Шилев. Чувам, че Христолов бил прехвърлил акциите на друго лице, но докато не видя не мога да коментирам”, каза Кънчев.

Един от акционерите в клуба изрази надежда, че ако институциите си свършат работата, ерата на Христолов ще свърши.

„Трябва прокуратурата и полицията да си свършат работата. До момента полицията определено не си я върши. Има яки измами. Една от основните измами е за обсебване на парични средства. Тя не е обект на това дело, а са обект на сигнал, който съм дал към прокуратурата. Тези парични средства, които сме давали като акционери на клуба, са използвани за лични нужди от Христолов. По-точно чрез тях е повишен капитала на дружеството и то само в полза на главния акционер. С прости думи нашите средства постъпват по сметка 499 (други кредитори), а той ги прехвърля по сметка 101 (основен капитал) и вдига капитала, но не пропорционално на всички акционери, а само с негови проценти”, заяви още Кънчев.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    15 май 2009   13:00      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS