Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Христолов развърза торбата с лъжите пред буфера Едуард Папазян: Продавам клуба за 2 млн лева без дълговете и никакви активи

Навсякъде съм бил точен и перфектен ! И затова ли всеки те съди за пари ?

Христолов развърза торбата с лъжите пред буфера Едуард Папазян: Продавам клуба за 2 млн лева без дълговете и никакви активи Собственикът на "Ботев" Димитър Христолов обяви точната цена, срещу която той се опитва всячески да се раздели с клуба.Атакуваният почти ежедневно от ултрасите на "канарчетата" бизнесмен призна: "Два милиона лева е сумата. Това е и цената, за която имахме подписан договор за продажбата на "Ботев", два милиона и нито лев повече. А аз за десет години колко съм похарчил за клуба. Но явно афишираният интерес е само медиен и има други цели, а не е действителен. Срещу тази сума съм готов веднага да се разделя със собствеността."Визираният от Христолов вече подписан договор е с бизнес дамата Ирена Кръстева. Преговорите са били през посредник и са финализирани под формата на предварителен контракт през октомври миналата година. През декември обаче изненадващо бе обявено, че сделката пропада.В общественото пространство за виновник бе обявен Димитър Христолов, което провокира множество протести на фенове, които публично обявиха желанието си да го линчуват. Твърдението на боса на пловдивчани е, че те са били подведени, а сделката за два милиона лева е пропаднала заради другата страна.Запитан колко точно са дълговете на "Ботев" (Пловдив), които биха увеличили цената на евентуална сделка, Христолов отговори: "Около един милион лева. Това са дълговете. Но моята идея беше те да са изчистени предварително. Ако от ЦСКА си изплатят техните дългове към нас - 175 000 евро за вече играещите при тях Дормушали Саидходжа и Йордан Минев, и вземат Манчев и Тимонов на предварително договорените между нас цени, аз без никакви притеснения ще мога да си погася всичко за нула време."
Това е цената, елате го купете.
Димитър Христолов е на 59 години. Става бос на "Ботев" (Пд) точно преди 10 години. През 1999 г. е избран и за бизнесмен номер 1 на Пловдив. Още от идването му на власт обаче е атакуван от "жълто-черните" фенове. Омразата им към боса ескалира, тъй като през този период "канарите" изпадат два пъти в "Б" група. Първата съпруга на Христолов е европейската шампионка по волейбол Анка Узунова. От нея има син - Георги. От 8 години е женен за втората си съпруга - Сашка Комитова, която също е бивша волейболистка. През юни тази година тя го дари с тризнаци - момиче и две момчета, кръстени София, Димитър и Антонио.

- Господин Христолов, какви са плановете ви за "Ботев"? Продължавате ли да търсите нов собственик?

- Аз даже не правя и планове. Искам просто да изляза час по-скоро от тази мръсотия. Не е за мен това нещо. Всичките викат: "Продавай, продавай." На кого да продам, бе? На кого? Кажете ми на кого? Докарайте ми купувачи, аз искам да го продам. Аз дотолкова съм се отвратил от тези истории, че... Знам, че това не е моят свят. Мястото ми не е във футбола.

- Изчислявали ли сте колко пари сте на загуба от ангажирането ви с "Ботев" и футбола до настоящия момент?

- Толкова съм вътре, че просто не искам да виждам и чувам за футбол. Чувствам се, сякаш съм пропилял десет години от живота си. Защото аз бях уважаван, почтен и честен човек. Нито съм крал, нито съм лъгал, нито ме пазят бодигардове, защото навсякъде съм бил точен и перфектен. И в един момент се оказах толкова унижен. Проклинам деня, в който съм се захванал с тази работа. Проклинам го.

- Тотално ли зациклиха преговорите с Ирена Кръстева, отпадна ли шансът тя да купи "Ботев"?

- Не е Ирена. Там играта е друга. Някой път ще ви разкажа нещата. Аз с Ирена никога не съм преговарял, там играчите са други. Имам чувството, че тя просто имаше да свърши работа на един човек, който прави цялата организация и цялата медийна атака срещу мен.

- Измислица ли е информацията, че сте водили преговори с Ирена Кръстева?

- Не знам какво беше. Аз с нея не съм преговарял. Аз преговарях с един ваш колега. Искаха да ми приложат една схема. И въпреки всичко имахме някаква договорка, но не си изпълниха и нея. Трябваше да се преведе определена сума и всичко да бъде точно. Но се оказа, че и това не искат. И чрез изнудване искаха да им подаря "Ботев" без пари. Това, което правят в момента, е изнудване към мен. И е жалко, че много медии се увлякоха. По инерция се плюе. Окей, плюйте ме. Аз не съм никой. Аз съм сиромах, аз съм беден. Добре де, дайте ми го богатия, който ще купи. Защо говорите наизуст. Те дадоха парички на феновете и те по същата схема. Феновете са търговско дружество - който им даде, към него се обръщат. Отвратен съм и продължавам да се отвращавам. И час по-скоро искам да се махна. Затова не правя никакви планове, никаква програма.

- Как точно сте били изнудван?

- Тази медийна атака какво е? Ами да ми пращат разни хора пред къщи. Играчът, за когото говоря, ми прати двете си мекерета, които му изпълняват задачите - организират феновете, дават им по някое левче и така. И лъжат - Ирена Кръстева иска "Ботев", Христолов не го дава. Ирена Кръстева има перфектен договор.

Ирена Кръстева може да усвои сделката и без мое присъствие Веднъж завинаги го казвам. Но е по-лесно да се атакува и плюе един беззащитен човечец. Пратиха ми и всички възможни институции да ме контролират и да ме малтретират с непрестанни проверки. Всички сега са при мен. Но ето, минаха и ДАНС. Всички виждат, че това, което се говори, не е вярно.

Нито е перачница на пари, нито има теглене на ДДС. Както един друг вика, че съм бил източвал ДДС, пък аз не съм регистриран по ДДС. Но аз съм вдигнал ръце от тази държава. В нея, като посочиш едно куче и кажеш, че е бясно, всички викат: "Бясно е". Обаче никой не се задълбочава да провери, да види и да се убеди лично този човек наистина ли е такъв или не.

- Нали не бяхте преговаряли с Ирена, какво имате предвид, казвайки, че и сама може да финализира сделката?

- Казах ви, че преговарях с един друг човек. Той е играчът. Но имахме перфектен договор с Ирена, ако тя е искала да го има този договор. Просто перфектен. Сумата определена. Всяка запетайка, всяка последваща крачка беше уговорена. Тя само трябваше да си внесе сумата и да усвои договора. Но не го усвои. Защо? Питайте нея. Но аз само веднъж съм се видял с нея. Затова идвам до заключението, че тя няма нищо общо със сделката. Сигурно си вършат някаква услуга. И така двете мекерета - Христо Андреев и Боби Димитров, са пуснати да лаят тука: "Свободен "Ботев". Абе ей, стига сте заблуждавали феновете и хората. Имате пари, идвате и го вземате.

- Предполагам, имате предвид тризнаците, които ви се родиха в средата на месеца...

- Да. Поне в това естество всичко е наред.

- Как реагирахте, когато разбрахте, че съпругата ви Сашка е бременна с тризнаци?

- Как? Неописуемо щастие. Голям късмет. Съдбата просто си ме награди. Аз не мога да се оплача от живота, с изключение на футбола.

- Успявате ли да им се нарадвате покрай ежедневните брожения и атаки срещу вас?

- И се радвам, но в същото време ми идва и мъчно. Защото един честен човек искаше да помага, да радва и феновете, които обичат много един отбор. Но вижте докъде се стигна. Постоянно ми се държи и сметка: "Защо не купи този или онзи." Не се вижда, че в момента всички клубове са изправени на нокти. Но само за Христолов се говори. С лекота се плюе.

- Има ли реална възможност Георги Василев и Андрей Желязков да дойдат в Пловдив като спасители на "Ботев"?

- Хората са готови. Ако усетят, че има финансова стабилност, веднага ще се захванат за работа. Но как да има, като се договаряш с разни некоректни хора.

- Всеизвестно е, че и във вашия клуб има некоректност, що се касае до плащането на футболистите...

- Има неизплатени пари. Ако от ЦСКА са почтени хора, за да ми платят дължимото, аз ще се издължа до стотинка на моите играчи. Момчетата няма да се махнат от отбора, ако си изплатя задълженията. Но как да ги платя? Аз им казах и на хората от ЦСКА, че им продадох Минев и Дормушали, за да си вържа бюджета. А те сега ме изнудват да им дам на тройно по-ниска цена от предложената първоначално от тях за Манчев и Тимонов, за да ми платят това, което ми дължат за Минев и Дормуш. С всичко, изчистено от страна на ЦСКА ще мога веднага да започна и погасяването на дълговете. Въпросът е, че феновете заеха страна, която не е от полза на "Ботев". Увлякоха ли се или ги заинтересоваха икономически, не знам какво е. Какво да ти кажа.

Отвратен съм. Просто не ми се говори. Но все пак смятам, че съм един щастлив човек, защото все пак съдбата ме награждава от другаде

- Мислите ли поне за треньор, за близкото бъдеще на "Ботев" независимо дали ще е свързано с вас?

- Нищо не мисля. На този етап гледам само да се изчистят финансовите ни взаимоотношения с ЦСКА. Ако там всичко се развие както трябва, аз оправям дълговете си и хората са готови. Жужо и Гочето са готови да дойдат веднага.


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     02 юли 2009   21:41      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS