Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

ЦСКА съди Томов и тези около него за 8,5 милиона евро

Те ги нападат: Това е поредната измама на Борисов и Иванов

ЦСКА съди Томов и тези около него за 8,5 милиона евро ЦСКА ще съди в Люксембург бившия президент Александьр ТомоВ за 8 490 000 евро. Онзи ден на бял свят се появи искова молба, от която излиза, че клубът се е препродал сам на себе си. Това става възможно чрез кредит в размер на 3 490 000 евро.
Тези пари са взети от кандидат-купувача на ЦСКА, който е представляваната от Александър Томов фирма „Еф Си Глобал”, и с тях се купува голяма част от клуба от дружеството „Дайтона” (б.а. - собственост на предишния собственик Васил Божков). Така „Еф Си Глобал” купува ЦСКА с парите на ЦСКА. Кандидат-купувачът пък не вади нито лев, въпреки че става собственик на червените. Излиза, че ЦСКА купува сам себе си, но с условието, че клубът вече затъва с огромен дълг от 3 490 000 евро и по документи става собственост на представляваното от Томов дружество „Еф Си Глобал”, което би трябвало да върне парите под предлог, че е взет заем, но това така и не е направено. В последствие този дълг е платен от новите собственици на ЦСКА - фирма „Титан”, и сега те си искат милионите обратно.

Тези пари е трябвало да бъдат извадени от кандидат-купувача „Еф Си Глобал”, а не ЦСКА да купува ЦСКА. Поради тези причини сега собствениците на червените настояват и за неустойка от 5 милиона евро за пропуснати ползи, с което сумата в иска става точно 8 490 000 евро. В исковата молба се твърди, че именно този огромен дълг е довел до отнемането на лиценза, а купувачът - дружеството „Еф Си Глобал” всъщност не е дало нито лев, тъй като е взело парите от касата на клуба, за което има документи. Според запознати, ако те бъдат дадени на прокуратурата, замесените лица в тази сделка могат да получат от 15 до 30 години затвор.

Те ги нападат: Това е поредната измама на Борисов и Иванов
Във връзка с вчерашната публикация относно покупко-продажбата на ПФК ЦСКА АД, бившият президент на армейците Александър Томов поиска право на отговор.

"Това е поредният опит на лицата Борисов и Иванов да не платят дължимите суми и да заблудят българската общественост и БФС за финансовите ангажименти, които имат към бившите собственици на ЦСКА - GSHL - Еф Ес Глобал. Както и за да не направят заплащането. Това е поредната измама на Борисов и Иванов. Те заблуждават БФС за собствените им финансови ангажименти. При плащането на тези суми през 2007 година, те са станали по желание на собственика, а ЦСКА е платил тези пари като агент на Финметалс Холдинг - собственост на Прамод Митал, и GSHL - Еф Ес Глобал, което е позволено от българския закон - да бъдеш агент на някой.

Финметалс Холдинг е гарантирала заем, за да бъдат платени тези суми и те са упоменати точно в ангажиментите на Титан Интернешенъл Холдинг при сключването на договора за продажбата на ЦСКА.

Лъжа е, че ЦСКА е купил себе си, тъй като става дума за акции на друга фирма. В този случай GSHL - Еф Ес Глобал дължи и едновременно има да взима едни и същи суми. За съжаление, въпреки нотариалните покани да уравнят тези суми, Борисов и Иванов отказват да направят това вече 1 година.

Страшното е още нещо - адвокатската кантора, която по думите на самия Борисов е представлявала продавача преди 1 година, сега представлява купувача в лицето на Борисов, използвайки неправомерно конфиденциални документи.

Финметалс Холдинг, когато е представил сумите на ЦСКА е предлагал те да бъдат уравнени, тъй като ЦСКА дължи тези средства на Финметалс Холдинг. Титан АС упорито отказва да уравни тези плащания, въпреки предложенията и преговорите, които са извършвани. Поради това, Борисов се опитва с адвокатски хватки да не плати и да се измъкне от своите договорени ангажименти.

Решението на този въпрос би могло да стане с помощта на компетентните държавни органи. За съжаление това не е нито първият, нито ще е последният опит, в който лицето Димитър Борисов и сие непрекъснато поема ангажименти без да плаща. Убедени сме, че както държавните органи, така и широката общественост ще бъдат запознати в подробности с тези отношения.

Що се отнася до г-н Томов, то той не е собственик на нито една от споменатите фирми, нито е бенефициент по техни плащания", твърдят пред Sportal.bg служителите на бившия вицепремиер на България.

От там разкриха още, че във вторник пресконференция по случая ще дадат бившите изпълнителни директори на ЦСКА Александър Гарибов и Александър Тодоров, а самият Александър Томов не заяви конкретно дали ще присъства, тъй като, според него, той "няма нищо общо". Събитието ще се състои в БТА.
Sportal.bg

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     09 април 2010   12:30      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бизнес & Пари:
Серия Маслина на REFAN - цялостна грижа при борбата със стареенето.
REFAN за трети път стана любимата козметична марка на българите
REFAN на втори кръг в четири категории на класацията "Любима марка"!
7-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб(ФК13) e медалът от купата за Столичният гарнизон спечелен от Левски
Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS