Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Шефът на Hitachi показа ценни картини

Шефът на Hitachi показа ценни картини Три невероятно ценни платна на стари български майстори показа бизнесменът Николай Младжов, собственик на Z&M, представител на Hitachi за България. Разкошните картини са част от колекционерската изложба „Другият музей” в националната галерия за чуждестранно изкуство в столицата.
Г-н Младжов, който често блести по светски събития и е известен като щедър меценат, изложи на показ три специални картини от частната си колекция. „Прегръдка” на Стоян Венев, рисувана през 1922 г., е с лирична тематика, далече от официалната представа за художника, известен с политическата си сатира и социална ангажираност. Главата на жената е особено обърната, с което напомня за позата на влюбените в „Целувката” на Климт.
Втората картина от колекцията на Николай Младжов е „Нимфи” на Джон Попов, рисувана през 1933 г. Художникът е рядко срещан автор в колекциите на любителите на българските майстори. Роденият в Ямбол Джон Попов е работил дълго във Франция и е признат на много места по света. Картината „Нимфи” е сред най-оглежданите на изложбата „Другият музей”, защото цветовете й са като на старите италиански майстори.
Третата картина, предоставена за изложбата, е „Мома” на Дечко Узунов, рисувана през 1979 година. Тя е една от най-добрите и най-характерни творби за маестрото, въпреки че е рисувана в късния период на творчеството му. Не случайно тя е избрана от Светлин Русев като типично и най-добро произведение между хилядите изключителни картини на Дечко Узунов.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     10 юни 2010   12:02      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бизнес & Пари:
Серия Маслина на REFAN - цялостна грижа при борбата със стареенето.
REFAN за трети път стана любимата козметична марка на българите
REFAN на втори кръг в четири категории на класацията "Любима марка"!
7-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб(ФК13) e медалът от купата за Столичният гарнизон спечелен от Левски
Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS