Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Митко Събев : Документът на Денис Ершов в Търговския регистър е фалшив

Взел съм всички законови мерки, касаещи случаите на изготвяне на документ с невярно съдържание

Митко Събев : Документът на Денис Ершов в Търговския регистър е фалшив Митко Събев - финансовият благодетел на футболния Черноморец Бургас отрече да е освободен от Съвета на директорите на Петрол Холдинг – след,като gong.bg. се позова на публикация в Търговския регистър, от която било видно,че заедно с него били освободени Орлин Тодоров и Стоян Кръстев. На тяхното място пък били избрани Иван Николаевич Шестак, Йосиф Арутюнян и Иван Кутевски.Ето и какво каза Митко Събев в специално изявление до медиите. След излизането на документа се постави под съмнение бъдещето на футболния клуб Черноморец Бургас, чиито финансов благодетел е Събев.
Ето писмото му, разпространено до медиите късно снощи:
"Бих искал да благодаря на медиите за бързата реакция при публикуването на документа, внесен в Търговския регистър от името на двама акционери в Петрол Холдинг АД и представен като решение на ОС на акционерите.
Навременното му публикуване не само показа силата на журналистиката като Четвърта власт, но ми даде и възможността да реагирам със средствата, предвидени от закона.

Ето какви са фактите, отнасящи се до този епизод от вътрешно-фирмения спор в рамките на Петрол Холдинг АД:

Свиканото на 28 юни 2010 г. Общо събрание не беше проведено. Това се доказва от оригинален документ, подписан от мен, Денис Ершов и Александър Мелник, в качеството ни на акционери в Петрол Холдинг АД.

Събрание, което не е било проведено, няма как да вземе решенията, описани в документа, който е внесен в Търговския регистър и съответно цитиран от медиите.

Аз никога не съм присъствал на провеждането на такова събрание, никога не съм гласувал за тези решения. Лъжа е, че на събранието са били представени 100 процента от акциите, след като моето участие – 47,5 процента от капитала, не е било представено от мен, нито съм давал пълномощно на когото и да било. Няма логика и причина аз да гласувам за своето освобождаване, както и за останалите промени в Съвета на директорите и в Устава на дружеството, фигуриращи във въпросния документ.

Всичко това доказва, че документът, предоставен на Търговския регистър, е груб фалшификат, изготвен от хора, които не познават законите и живеят с убеждението, че всичко им е позволено.

Лично аз вярвам, че подобен произвол е невъзможен в България и че няма служител в Търговския регистър, който би вписал решенията от този фалшификат, като се има предвид и придобилия публичност спор между акционерите на Петрол Холдинг АД.

Взети са всички законови мерки, касаещи случаите на изготвяне на документ с невярно съдържание. Призовавам компетентните органи незабавно да изискат от двамата акционери временните удостоверения, с които са гласували. Защото непредставянето на такива всъщност беше причината за непровеждане на събранието.
Искам отново да подчертая, че предприетите действия от страна на двама от акционерите в Петрол Холдинг, показват манталитет и начин на мислене, несъвместими със законовите и етични правила на европейска България, както и пълна липса на трезва преценка на действията и последствията от тях.Спокоен съм, защото вярвам, че законовата и институционална среда в България няма да позволи подобно поведение.
И накрая – аз все още не се сърдя на Денис Ершов".


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     15 юли 2010   11:07      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS