Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Съдът: Алексей Петров е незаконно в ареста

В България се осъществява репресия чрез съдебната система

Съдът: Алексей Петров е незаконно в ареста Софийският апелативен съд постанови, че разделянето на материалите по разследването срещу Алексей Петров е направено незаконосъобразно от Градската прокуратура. Затова и решението на Софийски градски съд от миналата седмица, с което Петров беше оставен в ареста, също е незаконосъобразно и трябва да бъде отменено, записаха още в решението си съдиите, предаде БТА.В началото на месеца обвиненията срещу бившия съветник в ДАНС неочаквано бяха разделени в две досъдебни производства – едното е за организирана престъпна група, създадена с цел да извършва данъчни, финансови измами и пране на пари, а другото за организирана престъпна група, извършвала рекет и престъпления против собствеността. Днес съдиите обаче заявиха, че не може срещу Петров да бъде повдигнато обвинение по едно дело, а да му бъде взета мярка за неотклонение по друго обвинение. Така адвокатите му трябва да подадат нова молба за промяна на мярката му за задържане не по повод на отделените материали, а по разследването, започнало още през февруари, когато той бе арестуван .Засега обаче Петров остава в ареста, докато прокуратурата прецизира обвинението си и поиска нова мярка за неотклонение. Едва тогава съдът ще вземе решение, съобщи "Фокус".
По-рано днес защитата на Петров поиска промяна на наложения му постоянен арест с по-лека мярка, именно с тезата, че задържането му е неправомерно. Основната теза на адвокат Ина Лулчева бе, че първоначалното задържане на Алексей Петров за постоянно в ареста от 12 февруари е по обвинения за ръководене на организирана престъпна група за пране на пари, укриване на данъци, източване на ДДС и насилствено прехвърляна на имущество, в която влизат още четирима души.
С последните повдигнати обвинения срещу Петров обаче, се промени и първоначалната причина за неговото задържане, коментира адвокатът. При всички решения на съдебните инстанции акцентът винаги е падал върху организираната група от 7 души. В свое решение Апелативният съд в София е освободил трима от първоначално задържаните за участие в тази група. Недопустимо е задържането по едно обвинение да се обосновава с друго, коментира още Лулчева, според която, прокуратурата подхожда „фриволно” при повдигането на обвинения.
Междувременно прокуратурата започна проверка на сигнал от друг арестант за възможна заплаха срещу Алексей Петров. Това стана ясно в съда, където самият той дойде бинтован и с рана на носа. Оказа се обаче, че не е бил бит, а е припаднал в ареста.
Адвокатката му Ина Лулчева потвърди също пред журналисти, че Петров е припаднал, има сърдечни проблеми и трябва да му се направи операция в неврологична клиника. Според медицински документи, приложени в делото, той има атрофия на бедрената и подбедрената мускулатура на единия му крак, а така също и заради счупване на метални импланти при костта. Преди години той бе ранен по време на престрелка срещу него до басейна "Спартак" в София.
Директорът на затворите генерал Петър Василев потвърди, че това се е сучило на 12 септември, съобщи БГНЕС. "Писменото обяснение на Петров е на бюрото ми. В него пише: “Като станах от леглото, както обикновено между 6 и 6,30 ч, тръгнах към тоалетната. След стигането ми в тоалетната, ми прилоша. Изгубих съзнание. Своевременно ми беше оказана помощ от дежурния полицай и дежурната лекарка. Установих, че при падането си съм получил нараняване. По-късно получих втори припадък. Заявявам, че не ми е оказвано насилие”. Петров добави, че е уведомил главния прокурор и Висшия съдебен съвет за психологическия тормоз, на който е бил подложен в ареста.

"Никога не съм предполагал, че в България може да се осъществява репресия чрез съдебната система", това каза самият Алексей Петров в съда, който за пореден път изтъкна, че е жертва на политическа саморазправа.
Той заяви, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се изявява като началник на прокуратурата.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     16 септември 2010   20:08      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS