Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Максим Стависки: Искам да работя!

A ние да живеем,защото живота е безценен

Върховният касационен съд върна делото срещу Максим Стависки за катастрофата край река Ропотамо миналото лято за ново разглеждане от апелативния съд в Бургас.
Това стана след изложени аргументирани съображения на представителя на обвинението, отправен към съда – които поискаха ефективно излежаване на присъдата, а не условно, както бе постановено по-рано през годината. Същото поиска и прокуратурата. В пледоариите защитата на пострадалите поиска отсъдените обезщетения да бъдат увеличени, че и чрез ефективно излежаване ще въздейства предупредително и възпиращо не само спрямо извършителя, но и върху другите членове на обществото. Бургаският апелативен съд ще се произнесе до месец по делото "Стависки", заяви съдия Георги Кошничаров.Максим Стависки се яви, приндужен от Албена Денкова. Наглостта на Максим Стависки и неговите защитници отново взе връх след като подсъдимият заяви:"Искам да работя и да мога да изплатя на близките на пострадалите това, което сам съм им причинил" и отново повтори, че видите ли съжалявал за стореното и се надявал на справедлива присъда.

Арогантността на защитата бе изявена още в началото на заседанието,когато представи платежни нареждания за изплатени 210 000 лева без влязла в сила присъда.Като 80 000 лева от тях са преведени по сметката за лечението на Мануела Горсова и 20 000 лева дарение над присъдените 80 000 лева от съда. Останалите 110 000 лева са били за обезщетение на родителите на загиналия в катастрофата Петър Петров.
Господа адвокати и Ставииски,това ли е цената за отнетият човешки живот,причиннената трайна инвалидност на Мануела и десетките разрушени човешки съдби от семействата на Петър и Манауела.Животът на всички ни е безценен и тъкмо поради демонстративно несъобразяване на клиента ви не само с установения ред /управление на мощно моторно превозно средство със скорост 45км/ч над разрешената за този пътен участък, с алкохолно съдържание в кръвта далеч надвишаващо допустимите граници/, но и с указанията на органите, осъществяващи контрол, подсъдимият се нуждае от по -интензивен начин на реализиране на наказателна принуда..

Снимки-БТА и БГНЕС


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     01 декември 2008   19:46

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS