Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Институт по микроелектроника е новият собственик на Ботев

Мениджмънтът на Ботев ще е изцяло от сдружението

Институт по микроелектроника е новият собственик на Ботев

Мениджмънтът на Професионален футболен клуб Ботев АД ще бъде изцяло от хора на сдружение ФК Ботев, въпреки че Технологичен център  -  Институт по микроикономика притежава 90 процента от дяловете в новото дружество. Марин Бакалов, който е с най-голям принос за възраждането на канарчетата, ще бъде председател на Управителния съвет. Рекордьорът по мачове в А група ще бъде отговорен за цялостната политика на клуба. Изпълнителен директор пък ще бъде Ангел Палийски. Седалището на новото дружество ще е на стадиона край Бирената. Протоколът за учредяване на АД-то е подписан Марин Бакалов от страна на сдружението, което ще държи 10 процента от дяловете, и от Теодора Петрова, която е изпълнителен директор на Института по микроелектроника. Параф е сложил и директорът Палийски.  ТЦ  -  Институт по микроелектроника се представлява от трима души Съвет на директорите, без да се упоменава разпределението на капитала от 120 милиона лева в дружеството. Изпълнителен директор е 44-годишната Теодора Петрова Танева, а освен нея в борда са още 42-годишният Мартин Милчев Апостолов и 65-годишната Людмила Георгиева Петрова.Според устава на новото АД то е с едностепенна форма на управление Висш ръководен орган е Общото събрание на акционерите.Членовете на Съвета на директорите се избират за срок от 5 години. Членовете на първия Съвет на директорите, се назначават за срок от 3 години.Технологичен център  -  Институт по микроелектроника АД, който е новият мажоритарен собственик на Ботев е със седалище в София на ул. „Хубча" No8 в район Красно село. Предметът на дейност на дружеството досега обаче е доста далеч от развиването на професионален футбол. В търговския регистър е записано, че се занимава с: научноизследователска, проектоконструкторска, маркетингова, внедрителска, производствена, инженерингова консултантска и посредническа дейност в областта на електрониката и микроелектрониката, производства в чисти помещения, търговия в страната и чужбина, отдаване под наем на сгради, площи и помещения, оборудване на съоръжения, обучение и квалификация на кадри, други дейности, незабранени от закон, придобиване и управление на участие в търговски дружества. В протокола от събранието на Сдружение ФК Ботев от 7 февруари 2011 г. се обосновава съгласието за създаване на акционерно дружество заедно с ТЦ  -  Институт по микроелектроника с мотива, че членовете му не могат да осигурят необходимата финансова издръжка на представителния отбор и формациите от детско-юношеската школа,пише вестник Марица


ЕИК:
201468114


Фирма:
ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ


Правна форма:
Акционерно дружество


Изписване на чужд език:
Professional Football Club Botev AD


Представители:
Ангел Колев Палийски


Съвет на директорите:
Начинът, по който се определя мандатът: Членовете на Съвета на директорите се избират за срок от 5 години. Членовете на първия Съвет на директорите, се назначават за срок от 3 години.
Юли Тодоров Попов
Ангел Колев Палийски
Марин Кирилов Бакалов
Тодор Георгиев Коев
Ангел Иванов Ванчев


Капитал:
Размер
100000 лв.


Акции:
Права:
Акцията дава право на един глас в общото събрание на акционерите, право на дивидент и на ликвидационен дял, съразмерни с номиналната стойност на акцията.
Особени условия за прехвърляне:
Прехвърлянето на поименните акции се извършва с джиро и трябва да бъде вписано в книгата на поименните акционери, за да има действие спрямо дружеството.


Акция:
Вид:
обикновени поименни с право на глас, Брой: 10000, Номинал: 10 лв.


Внесен капитал:
100000 лв.


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     03 март 2011   23:11      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Югоизточна В група:
Наско Курдов с шести хеттрик за шампиона Ботев
Ботевистите към Коце Видолов:Благодарим ти!
Грандиозно шоу за завръщането на Ботев в професионалния футбол
Ботев спечели 3 служебни точки за 4-ти път
Ботев разби Марица- Секирово (Раковски) с 4:0

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS