Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Огнян Донев и Любомир Павлов изтласкаха австрийските и германските инвеститори от Труд и 24 часа

Попречиха на продажбата на дялове на собствениците на винпром \"Пещера\".

Огнян Донев и Любомир Павлов изтласкаха австрийските и германските инвеститори от Труд и 24 часа

Собствениците на най-голямата вестникарска група в България са в открит конфликт. Това твърди "Капитал", позовавайки се на документи, публикувани в Търговския регистър. От тях става ясно, че 83% от "Медийна група България холдинг" (фирмата, която притежава вестниците "Труд", "24 часа", "168 часа" и още няколко издания) са били прехвърлени на името на Огнян Донев и Любомир Павлов.
Сделката е станала без знанието на другия партньор в проекта - регистрираната в Австрия фирма "БГ Приватинвест" ГмбХ, която доскоро държеше 53% от пресгрупата. Научавайки за извършената продажба, представителят на фирмата Христо Грозев е поискал на следващия ден да се блокират всякакви вписвания по фирмената партида на пресгрупата до изясняване на обстоятелствата. От справка в партидата на "Медийна група България холдинг" в Търговския регистър виждаме, че в от края на миналата седмица са правени шест различни искания за промени в дружествената регистрация. Повечето от тях са отклонение от нормалните търговски практики.Прехвърлянето на дяловете е станало на 27 март, неделя, и е било заверено от нотариус Вяра Янева. "Капитал" се обади в кантората на нотариус Янева и от там казаха, че не работят през уикенда. Възможностите при това положение са две - или заверката й е неистинска или тя е направила изключение и е работила в почивния ден.Друг интересен момент е, че в един и същи ден "БГ Принтмедия" (представлявано от Любомир Павлов) продава на Огнян Донев и след това веднага Огнян Донев продава обратно на Любомир Павлов част от прехвърления дял, вместо да стане в една стъпка. Така се заобикаля забраната за договаряне сам със себе си по чл. 38 от Закона за задълженията и договорите. Внимание буди и фактът, че "БГ Принтмедия" уж е представлявано от Любомир Павлов и Христо Грозев, обаче нотариалната заверка е само на Любомир Павлов и Огнян Донев.Медийната група, включваща "24 часа" и "Труд", беше купена в края на миналата година от консорциум, в който участваха български, австрийски и германски инвеститори. Водещ инвеститор в консорциума с 53% от акциите беше австрийското дружество "БГ Приватинвест" ГмбХ, собственост на три физически лица - австриеца Карл Хабсбург, германеца Даниел Руц и българина Христо Грозев. Останалите 47% бяха собственост на Любомир Павлов, който при подписването на сделката обяви, че предстои да прехвърли част от своя дял на партньора си Огнян Донев, мажоритарен собственик на "Софарма". Справка в австрийския търговски регистър от вчера показа, че германецът Даниел Руц е излязъл от "БГ Приватинвест" и в момента Хабсбург и Грозев имат по 50 дяла.


В същото време е възможно причините за споровете около собствеността да имат по-заплетено обяснение и в тях да е намесен друг сюжет. Според непотвърдена официално информация на сайта bivol.bg, представляваната от Христо Грозев фирма BG Privatinvest GmbH преговаря за продажба на своите дялове в пресгрупата със собствениците на винпром "Пещера". Последното развитие около собствеността на "Медийна група България холдинг" по-вероятно ще попречи на подобна сделка.
До този момент "Капитал" не успя да се свърже с Любомир Павлов за коментар на случващото се. Другата страна в спора Христо Грозев заявява пред "Медиапул", че случващото се е новост и за тях: "Ние също разбрахме от Търговския регистър". Той добавя: "Искрено се надяваме това да не е вярно и около нас да няма такива хора". Пред изданието Грозев опровергава и слуховете, че австрийските собственици са планирали продажба на своите дялове от "Медийна група България холдинг"."Както "Капитал", така и ние самите научихме от търговския регистър за извършените промени в собствеността на "Медийна група България холдинг". Не доумяваме какви са подбудите, както и с каква правна форма може да бъде облечена тази промяна. В момента анализираме ситуацията със съдружниците ми и ще излезем с официална позиция в близките дни", коментира пред вестника ни Христо Грозев. Продължаваме да издирваме за коментар Любомир Павлов.

"Капитал" ще следи темата. Подробности очаквайте в съботния брой на вестника.


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    29 март 2011   23:11      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Свят,спорт и life:
Снежните кралици на Playboy вдигнаха градусите в Пловдив и Варна
Михаела Тодорова е Playmate 2019
Плеймейтка в интимна авантюра с фитнес инструктор от Белгия
Янита: Фенка на Левски гледа към короната на Playmate Of The Year 2019 и политиката
Красива шампионка стана Мис REFAN

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS