Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

D2 свирят днес в Пловдив в кампания за профилактика на сексуално предавани инфекции

D2  свирят днес в Пловдив в кампания за профилактика на сексуално предавани инфекции Рокаджиите от D2 ще свирят днес в Пловдив като посланици на Националната кампания за профилактика на сексуално предавани инфекции U Ch00se. Концертът ще е в двора на Образцова математическа гимназия „Академик Кирил Попов”. За кампанията известните музиканти създадоха специално парче, озаглавено също U Ch00se или „Ти избираш”.

„Решихме да се включим в инициативата, защото формулата „Младежи за младежи” работи. Учениците не обичат възрастните да им наливат акъл. Те са по-склонни да споделят с по-млади хора”, каза солиста на D2 Дидо на днешната пресконференция. Той адмирира предизвикателството, което се отправя към учениците. Това са два конкурса - за създаване на комикс по здравните теми HIV и причинителят на рака на маточната шийка HPV и конкурс за сценарий на филм. Според Дидо чрез творчеството най-лесно се достига до младежите.

Председателят на АПОЗ и приятели Евгения Адърска разказа, че кампанията освен да информира, цели подрастващите да осъзнаят, че здравето е лична отговорност и те не трябва да допускат болестта да ги застига. В обучителните сесии, провеждащи се по училищата, се включват няколко организации. От Фондация „Надежда срещу СПИН” информират учениците за коварната болест.

А от клуб „Млад онколог” за пръв път участват в подобна инициатива и имат шанса да работят с подрастващи на 16 -17 годишна възраст и да говорят за превенция. „Това, което всеки един лекар в България мечтае е да повиши медицинската култура на младите”, сподели д-р Желязко Арабаджиев от клуба.

Петър Младенов от младежката мрежа Y – Peer твърди, че интерактивните обучителни сесии в училищата в България се приемат много добре. Младите питат и се интересуват. Такава сесия днес се проведе в същата гимназия, в чийто двор D2 ще пеят. Бяха раздадени гривни с адреса на сайта на кампанията.

Петя Коленцова - News4000.bg

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    11 юни 2010   15:49      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Лайф & Музика:
Еми Стамболова се готви за бебе, пее Алла Пугачова на кючек
Мис Студентка със Силикон е Поли Шаламанова
Ивелина Прунова отново нажежава страстите
Есил Дюран си смени силикона
Балет DIAMOND класика и сексапил

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS