Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

ЦСКА излезе с официална декларация по повод думите на Батков

ЦСКА излезе с официална декларация по повод думите на Батков Ръководството на ЦСКА излезе с официална декларация по повод думите на президента на Левски Тодор Батков. Както е известно, адвокатът обяви, че срещу собствениците на "червените" Иво Иванов и Димитър Борисов се водят няколко дела за криминални прояви.

От пресслужбата на вицешампионите разпространиха и снимки на свидетелствотоза съдимост на Борисов, от които си личи, че поне срещу него наистина не се водят дела и няма досъдебни производства.

Ето и пълният текст на декларацията:

С настоящия коментар, ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД декларира следното:

Обвиненията на г-н Тодор Батков, че срещу членовете на Надзорния съвет на ПФК ЦСКА - г-н Димитър Борисов и г-н Иво Иванов, съществуват висящи дела за измами, изнасилвания и други тежки престъпления, са абсолютно неверни. В потвърждението на този факт са удостоверения издадени от Националната Следствена Служба и Министерство на Вътрешните Работи, от които е видно, че срещу посочените членове на НС на клуба не са налице каквито и да било висящи наказателни производства.

Срещу тях няма и постановени присъди. На обществеността следва да бъде пояснено, че няма висящи дела, във връзка с членовете на Управителния съвет или Надзорния съвет на ПФК ЦСКА, така че подобни твърдения са опит да се манипулира общественото мнение с недоказани и непроверени по надлежния ред обвинения.

По другото „обвинение", а именно организиране и поръчителство на „измама" с цел манипулиране на резултат от спортно събитие, ПФК ЦСКА заявява, че нито клубът нито отделни членове, на който и да е от органите му, няма отношение към подобни неправомерни действия и остро осъжда всякакви такива.Предвид обстоятелството, че компетентните органи тепърва ще се произнесат, каквито и да било конкретни коментари към настоящия момент биха били неуместни. Що се отнася до твърденията на г-н Батков за неизплатени задължения на ПФК ЦСКА, за ползването на спортни съоръжения, следва да се посочи, че голямата част от тези задължения са натрупани още през 2006 г. и преди прехвърлянето на клуба към настоящия собственик.

Въпреки това подчертаваме, че настоящото управление на ПФК ЦСКА полага максимални усилия за погасяването на посочените задължения. В тази връзка, вече бяха проведени успешни разговори със спортния министър г-н Свилен Нейков и бяха предприети необходимите законосъобразни действия.

За нас е непонятно, и защо г-н Батков разгласява информацията, че ПФК ЦСКА има натрупани данъчни задължения и в каква връзка, при положение, че те са натрупани преди прехвърлянето на клуба на сегашния собственик и след като именно след прехвърлянето започна изплащането на тези задължения на клуба. Ние се отнасяме с разбиране към неудобната ситуация, в която изпадна г-н Батков, а също и към някои финансови проблеми. Но това не е основание с неверни твърдения да се отклонява вниманието на обществеността.Не бива с лека ръка да се уронва престижа и доброто име на един от големите български футболни клубове, какъвто и ЦСКА.


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    07 октомври 2009   17:56      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BGфутбол & статистика:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Колко загуби Ботев от нe подновяване на договори само от трима свои играчи
10 от Черно море победиха 14 от Левски за купата
Извинявай Йорданов и КО донесоха победата на Литекс над Ботев
Трупата на Домусчиев ощастливи Левски

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS