Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

ЦСКА :БФС и Юри Кучев искат да ни осъдят по подразбиране за вина

Дадоха Цска на кучетата...пардон...на Кучев

ЦСКА :БФС и Юри Кучев искат да ни осъдят по подразбиране за вина От юридическият отдел на ПФК ЦСКА ЕАД разпространиха изявление, в което отговарят на говорителя и член на Дисциплинарната комисия към БФС Юри Кучев, че ако не се издължат по случая "Фелипе Да Коща", може да бъдат наказани с отнемане на три точки.

Съобщението е публикувано на официалния сайт на "червените". В него се пише следното:"Във връзка с публикувано на сайта на БФС изказване на говорителя на Дисциплинарната комисия на БФС Юри Кучев относно решението за налагане на имуществена санкция на ЦСКА за неизпълнение на решение по случая с футболиста Филипе Да Коща, заявяваме следното:

1. По казуса Да Коща никога не е имало решение на Спортния арбитражен съд в Лозана, за каквото се говори в споменатото интервю. Ако има, ще сме благодарни на г-н Кучев да ни го представи, както на нас, така и на обществеността. Единственото "решение", засягащо въпросния футболист е на Арбитражната комисия на БФС от 06.01.2009 г. и се състои от едно изречение, което казва буквално: "Прекратява се трудовия договор на Филипе Да Коща с ЦСКА София по обективни причини (вина на клуба)". Следват мотивите за решението: "Неизпълнение на претендираните финансови задължения по договора и анекса към него". Решението е постановено в отговор на молба на Да Коща до Арбитражната комисия на БФС, в която той заявява единствено "Моля, на заседание на Арбитражната комисия да бъде прекратен договора ми с ПФК ЦСКА АД".

Бихме искали да попитаме г-н Кучев кое точно от това решение на Арбитражната комисия не е изпълнено от ЦСКА? Може би футболист с такова име все още има действащ договор с ЦСКА? Ако г-н Кучев се съмнява в това, то нека заповяда в клуба и провери на място. Като опитен юрист г-н Кучев би следвало да е виждал в практиката си стотици осъдителни решения, в които се присъждат суми като обезщетения. Във въпросното "решение" обаче няма нито една цифра. Или може би за БФС е възможно да осъди някого да плати обезщетение по подразбиране, без такова да е било изобщо някога поискано и съответно присъдено? И как въобще БФС има право да съди когото и да било по финансови спорове без да има качество на съд?

2. Решението на Арбитражната комисия не е влязло в сила, защото е оспорено пред Административния съд с иск за обявяване на неговата нищожност. В едно скорошно решение на Софийски районен съд по казуса Липенски, който също разполагаше с "решение" на Арбитражната комисия на БФС в негова полза с идентично съдържание с това на Да Коща, се казва следното: "Наистина, с решение от 25.09.2008 г. орган на БФС – Арбитражната комисия, е прекратил на основание чл.20, т.1, б. „б” и чл. 20, т.2 от Статута на треньора по футбол в системата на БФС процесното трудово правоотношение "по вина на клуба". По същество този орган на сдружение с нестопанска цел се е произнесъл по трудовоправен спор, за което не е притежавал материална (предметна) компетентност и неговият акт не е породил правните последици, към които е бил насочен". При това положение шансът решението на БФС за Да Коща да бъде отменено като незаконосъобразно е изключително сериозен. И когато това се случи, кой ще възстанови на ЦСКА сумата, която би платил като обезщетение на Да Коща вследствие на неправомерен натиск и заплахи за отнемане на точки от страна на БФС? Може би г-н Кучев?

3. И накрая, нека споменем и другото позорно решение на БФС, този път на Комисията за лицензиране и за дейността на агентите на играчи, получено в ЦСКА в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. Изведнъж се оказа, че португалски и офшорни чуждестранни фирми могат да се обърнат към тази комисия и да получат благоприятно за тях решение във вреда на български футболен клуб – член на БФС, и то за колосални суми. Нищо, че по правилник трябва да притежават качеството "агент на играчи" - И за целта трябва да бъдат физически лица, лицензирани от БФС. Дали въпросните чуждестранни юридически лица отговарят на тези условия, всеки може да си отговори сам. Както и на този дали четирима човека, от които само един юрист, могат изобщо да осъдят някого да плати 660 000 евро без дори да го призоват или поне да го уведомят за наличие на каквато и да било процедура пред тях. И то след като един път вече са казали официално, че не са компетентни да вземат такова решение.Ние юристите това го наричаме НИЩОЖНОСТ - и то на няколко самостоятелни основания.

Но най-важно е чужденците да останат доволни. А собственият член на БФС ЦСКА (впрочем най-титулувания български клуб, ако някой случайно е забравил) да бъде даден на кучетата...пардон...на Кучев".
SPORTNI.bg

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    04 февруари 2010   00:26


  21 септември 2013 07:44   |   ?????????????   |   ?????????????   |   nnumcczirc@gmail.com
Hello I am so delighted I found your blog. Its really useful Post. Thank you for the nice Post. I am jolly a great deal happy to discovery and your web log and discover the invaluable facts on the topic hashed out.
????????????? http://www.thbsf.com/


Още за BGфутбол & статистика:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Колко загуби Ботев от нe подновяване на договори само от трима свои играчи
10 от Черно море победиха 14 от Левски за купата
Извинявай Йорданов и КО донесоха победата на Литекс над Ботев
Трупата на Домусчиев ощастливи Левски

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS