Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

НАП поиска окончателната ликвидация на Ботев за над 2млн.дългове

НАП поиска окончателната ликвидация на Ботев за над 2млн.дългове Националната агенция по приходите (НАП) депозира искане в Окръжния съд Пловдив за откриване на производство по несъстоятелност на футболен клуб Ботев, съобщи Българската телеграфна агенция.
Според изложеното в молбата държавата - чрез НАП, има да получава данъци и осигуровки в общ размер на 2 094 408,54 лв. (главница и лихви), които са установени със съответни ревизионни актове. Дълговете бяха установени след проверка на данъчните в края на октомври миналата година.

НАП има претенцията дружеството да бъде обявено в неплатежоспособност и да се открие производство по несъстоятелност на длъжника.

Три са възможните изхода на този иска на НАП.

Ако съдът реши да бъде открито производство по несъстоятелност, ще бъде назначен временен синдик, който трябва да поеме управлението на клуба, за да осигури събирането на вземанията от кредиторите.

Съдът може да отхвърли молбата на НАП за започване на производството, ако констатира, че затрудненията на длъжника са временни или имуществото е достатъчно за удовлетворяване на кредиторите, следователно за тях няма опасност.

Трета възможност е прекратяване на производството (в случая - функционирането на клуба) поради липса на пари. Ако се установи недостиг на средства и имущество за разноските по процеса, то тогава делото може да продължи, само ако някой от кредиторите реши да плати разноските.

Обявяването на неплатежоспособност е първото основание за обявяване в несъстоятелност.

Чак при обявяване в несъстоятелност от съда дружеството се прекратява и не може повече да осъществява своята дейност.

"Готов съм да подаря клуба. Който иска, да дойде и да го вземе. Задълженията не са много", заяви снощи президентът на Ботев Димитър Христолов след решението на БФС да изхвърли отбора от "А" група.
SPORTNI.bg
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    25 февруари 2010   12:55      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BGфутбол & статистика:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Колко загуби Ботев от нe подновяване на договори само от трима свои играчи
10 от Черно море победиха 14 от Левски за купата
Извинявай Йорданов и КО донесоха победата на Литекс над Ботев
Трупата на Домусчиев ощастливи Левски

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS