Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Анна Дафова: Батков се крие от Пари мач

Анна Дафова: Батков се крие от Пари мач Адвокат Анна Дафова е наета от френската компания "Тера Нуева". Фирмата, която публикува рекламите в списание "Пари мач", си търси 25 600 евро от Тодор Батков. Парите собственикът на Левски дължи заради реклама на клуба в списанието, излязла през 2006 г. В броя на "7 дни спорт" от сряда Батков атакува Дафова и пренаетия от нея у нас адвокат Петър Величков, който заведе иска срещу президента на Левски в края на миналата година в Софийския градски съд, защото местоживеенето на Батков е в България. "Нещата ще се решават в съда. Там французите ще разберат какъв точно адвокат са си наели", каза Батков, цитиран от пресслужбата на Левски. Обидената г-жа Дафова се обади в чера в редакцията на "7 дни спорт". Списанието "Пари мач" е светско седмично списание, но не принадлежи към т.нар. жълти издания. Това е едно от най-влиятелните световни списания. Основано е през 1949 г., тиражът му е около 900 000. В него се публикуват важни национални и международни новини, както и истории от живота.чера в редакцията на "7 дни спорт".
Леко съм възмутена от реакцията на г-н Батков. Усетих нападка към адвоката, когото "Пари мач" е наел, и това хич не ми харесва. Г-н Батков не ме познава. Не ми се иска да влизам в полемика, просто ми се искаше да споделя това, което моите клиенти ми казаха, когато се свързаха с мен. Вчера пак си говорих с тях. Те недоумяват как може адвокат да не си плати сметката. Батков не оспорва, че е подписал договор, не оспорва, че не е платил сумата. Той напада адвоката, но аз не разбирам защо.
Във Франция адвокатът е символ на морал, на честност, на етичност. Когато се свързаха с мен, първият им въпрос беше "Как е възможно да не си плати сметката, нали е адвокат?" Не могат да повярват, че в България може да е различно - адвокатът да не е символ на морал и честност. Основната дума в случая е морал. Аз не мога да разбера, защо г-н Батков не реагира по повод на това дали дължи сумата, или не. Защо не го попитате директно? Някой задал ли му е въпроса: Дължите ли пари?, Подписан ли е договор?, Излязла ли е рекламата?
Струва ми се, че контекстът не беше обяснен. Става дума за репортаж, който е бил поръчан, доколкото знам, от българското посолство в Париж. Със сигурност е на министерско ниво. Написан е точно преди приемането на България в Европейския съюз. Рекламен репортаж. Свързали са се с много-много български фирми. Всички до една са си платили с изключение на Батков.
- Защо от всички футболни клубове се свързват точно с Левски?
- Не е така. Имало е контакт с много компании и една от фирмите, пожелала да публикува реклама, била футболният клуб Левски. Не е имало конкретно желание рекламата да бъде на Левски, просто те са се съгласили и са дали материал за страницата. Текстът и рекламата са пуснати със съгласието на клуба.
- Според вас кой от двамата адвокати напада Батков с думите "В съда французите ще разберат какъв адвокат точно са наели?"
- Предполагам, че и двамата, но аз усетих атака към мен
Аз съм наетият адвокат от французите, а той казва "французите". Французите не са всички жители на тази страна, а фирмата "Тера Нуева", която публикува рекламите в списание "Пари мач". Те се свързаха с мен, а аз реших да дам това дело на адвокат Петър Величков, защото работя във Франция.
- От колко време работите по този проблем?
- Свързаха се с мен преди няколко месеца.
- Но първоначално не са искали да завеждат дело.
- Не, със сигурост. Имам много информация, включително и-мейли към посолството в Париж да съдейства. Няколко електронни писма са пращани и на Батков. Представител на фирмата е пътувал три пъти до България, три пъти е опитал да се свърже с него. Ходил е в офиса му, а той се е крил. Говорил е с негови представители. Те казвали "Да, да, знаем, ще платим". И накрая представителят останал без отговор. Те въобще не са искали да завеждат дело.
- Крил се е, казвате?
- Да, крил се е, не е искал да разговаря с човека, изпратен в България. Искам да се разбере правилно - става дума за договор. Левски не оспорва сумата. Тарифата е регламентирана, не е специална и за 1/6 от страницата е толкова - 25 600 евро. Не разбирам защо Батков се крие. Защо не каже директно - има ли да дава пари или не. Ако не, да каже, че не дължи. Какви са тези нападки към адвоката? Това ли е най-здравословната реакция в случая? Все пак става дума за морал, аз търся морала в цялата история. Това не е само дума, а ценност, присъща на всеки адвокат. Той защитава интересите на клиентите си и затова трябва да е символ на честност. Струва ми се, че се получава обратното.
Сумата не е чак толкова голяма, не мога да разбера защо не плаща. Изобщо не очаквах да нападне адвокатите. Основното е дали се дължат пари, или не.
- Той е спонтанен човек.
- Да, четох реакциите във форумите за обидите му на хомосексуална основа срещу някакъв английски рефер, беше ми много интересно. Може би представите ми вече са различни, но във Франция адвокатът винаги си мери приказките и си държи на думата. Той е представител на истината - тук, като кажеш адвокат, имаш предвид някой, на когого имаш пълно доверие. В България не е така. Отгоре на всичко неотдавна четох, че Батков е носител на орден Стара планина.
Заради ордена Батков има още повече морални задължения. Когато той напада друг адвокат, това означава, че напада професионалните му качества. Аз за моите гарантирам, че са добри, защото имам хубава позиция и работя, без да имам неговите връзки. Не знам какви са неговите понятия за добри професионални качества. Не смятам, че е редно колеги да се нападат така, защото не бих казала нищо срещу неговите способности.
- От колко време сте във Франция?
- От 5 години и половина.
- А от колко време сте адвокат?
- От 4 години. Започнах образованието си в България, завърших Софийския университет. После заминах за Франция, учих в престижен университет в Париж, който се казва Институт за политически науки. Имам специализация Икономическо право и съм адвокат и в двете държави.
- Как очаквате да завърши делото в България?
- Нищо не се знае, надявам се съдът да е обективен. Истината е ясна, не знам дали някой вярва, че този договор не е сключен или Батков е платил парите. Ние не го нападаме лично
- Той е получил над 10 покани, доколкото разбрах.
- Пратили са му списанието с DHL. Има и писмо, в което му благодарят, че е публикувал реклама при тях. Получил е и фактурата, но още няма отговор. След това много пъти по Интернет са пращани покани да плати, опитвали са да говорят с него, но се свързали само със сътрудниците му.
- Работила ли сте преди с "Тера Нуева"?
- Не, предполагам, че се свързаха с мен, защото съм българка. Не съм единствената българка адвокат в Париж, но съм една от малкото, които са адвокати и в двете държави.
- Добре, да поговорим по друга тема. Казвате, че във Франция адвокатът е символ на морал и чест. Днес във в. "Труд" има снимка на окръжния прокурор на Бургас Светозар Костов. Той държи чифт вързани кънки и казва "Вързахме кънките на Максим Стависки". Какво би се случило във Франция след такава реакция?
- Би станал страхотен скандал. Тук най-малката грешна стъпка се критикува и може да доведе до оставка. Не казвам, че държавата е идеална, но има понятие морал. Прокурорът е представител на държавата и не може да се гаври по вестниците с човешко същество. Присъдата на Стависки е голяма трагедия. Нямам представа колко би получил във Франция, защото не съм специалист по наказателно право. Но ако действието е умишлено, 2,5 г. не звучи сериозно. Нека обаче съдът да решава.
Цветан ЛамбревSEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     08 януари 2009   10:04      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бизнес & Пари:
Серия Маслина на REFAN - цялостна грижа при борбата със стареенето.
REFAN за трети път стана любимата козметична марка на българите
REFAN на втори кръг в четири категории на класацията "Любима марка"!
7-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб(ФК13) e медалът от купата за Столичният гарнизон спечелен от Левски
Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS