Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Ирена Кръстева и Цветан Василев искат да купят Левски и вестник Стандарт

Предложение официално е направено,Батков отказва да продава

Ирена Кръстева и Цветан Василев искат да купят Левски и вестник Стандарт Близката до ДПС групировка около Корпоративна търговска банка, бившата шефка на тотото Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски имат желание да сложат ръка на футболния клуб Левски. Новината бе потвърдена пред "7 дни спорт" от няколко независими източника. Към адвокат Тодор Батков е отправено конкретно предложение и от групировката очакват той да размисли.Причината вероятно е, че Батков вече обяви, че търси някой да сподели с него тежестта да издържа Левски. Самият той призна наскоро за финансови проблеми на футболния клуб и съкращения на бюджета, а на общото събрание на акционерите в края на декември за пръв път беше отчетена годишна загуба от 300 000 лв.
Кръстева, която оглавява Нова българска медийна група, доскоро водеше преговори да купи Ботев, но след като сделката с Димитър Христолов се разсъхна, сега се е прицелила в Левски. Още повече че двамата с Тодор Батков вече си партнираха успешно като съдружници в ИПК "Родина".
А миналата година Кръстева изкупи дела на "Стандарт" в Издателско-полиграфическия комплекс. Новината беше пазена в тайна и едва наскоро Батков между другото вметна в едно интервю по спортни теми, че е продал акциите си в комбината. Така ИПК "Родина" в момента се владее изцяло от Ирена Кръстева, тя дори вече е и изпълнителен директор на комбината. Кредитор там е Корпоративна търговска банка, а топлата връзка с шефа Цветан Василев не е тайна.
За Василев се твърди, че е близък до Движението за права и свободи, макар че самият той отрича. Наскоро обаче в интервю по телевизията столичният кмет Бойко Борисов обвини в принадлежност към ДПС именно този кръг около Кръстева, Василев и съвместната им фирма "Си Ди Дивелопмънтс", която в момента вече държи ИПК "Родина". Делян Пеевски, синът на Ирена Кръстева, е зам.-министър на Емел Етем в Министерството на бедствията и авариите. Същият този кръг беше замесен под една или друга форма и в процедурата по скандалното приватизиране на зала "Универсиада", продължила близо пет години.
Кой стои зад всичко това? В политическите среди се разпространява версията, че хората на Доган всъщност проправят път в България на известен холдинг от Турция. Холдингът притежава част от най-важните медии в Турция - вестници, списания и тв-канали.
Сайтът Делта нюз от своя страна разпространи твърдението, че султанът на Оман Кабус Бен Саид е купил 30 % от капитала на Корпоративна търговска банка.
Друга версия е, че съставянето на медийната империя и закупуването на цялата собственост върху ИПК "Родина" се прави с друга цел. От една страна, да се осигури воденето на медийна атака след изборите, а от друга - да се сложи ръка върху парцела, северно от "Цариградско шосе" срещу Окръжна болница. Това е апетитна хапка, чиято цена в момента надхвърля 40 млн. евро.Колкото до футболния клуб Левски, той е важен, за да се търси подкрепа от по-широк кръг хора и да се демонстрира, че ДПС не е етническа, а национална партия.Групата, която вече е собственик на пет вестника и два тв-канала, е отправила оферта към Тодор Батков за закупуване на футболния клуб и вестник "Стандарт", научи "7 дни спорт". Преди това те искаха да купят Ботев, но Димитър Христолов провали работата.Батков, който в края на миналата година продаде на същите хора акциите на "Стандарт Нюз" в ИПК "Родина", в момента трябвало да обмисля офертата. Вчера той отрече, че ще продава вестника, за Левски беше по-отворен към евентуално чуждо участие.
- Не бих отказал и бих приел допълнителен спонсор за Левски. Готов съм да предоставя и част от акциите на клуба. За момента няма интерес - каза Тодор Батков.
Батков съобщи още, че "М-Тел" настоява за редукция на спонсорския договор. Клубът получаваше по 1.5 млн. лв. на година, а контрактът изтича през лятото. Батков се надява за продължение от поне още една година.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    28 януари 2009   07:12      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бизнес & Пари:
Серия Маслина на REFAN - цялостна грижа при борбата със стареенето.
REFAN за трети път стана любимата козметична марка на българите
REFAN на втори кръг в четири категории на класацията "Любима марка"!
7-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб(ФК13) e медалът от купата за Столичният гарнизон спечелен от Левски
Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS