Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Правителството на Бойко Борисов посегна и на парите на децата,заплаши и БФС с тояги

Премиерът бяга от корупцията,а само препоръча на клубовете от А-група да спрат да договарят мачовете си

Правителството на Бойко Борисов посегна и на парите на децата,заплаши и БФС с тояги Правителството затяга режима за даване на семейни помощи за деца. Промените са в сила от миналия петък - 9 април. Към момента държавата отпуска пари за над 900-стотин хиляди деца. Това прави 30 милиона месечно. До момента, за да получат парите, родителите трябваше да докажат, че доходът на член от семейството не надхвърля 350 лева. Сега се прибавя и още едно изискване - децата трябва да са минали задължителните профилактични прегледи и имунизации. „Не стига, че ни дават 35 лева, които не стигат за едно дете, ми сега ще ни искат и документи, за да ги получаваме, медицински документи, за да получавам тези пари за това дете”, коментира Даниела Цекова. Повечето майки споделят мнението й.НАП проверява 30 хил. заможни родители", съобщава "Труд". НАП и всички дирекции за социално подпомагане започват кръстосани проверки за доходите на по-заможни родители, които получават детски надбавки. Очаква се двете ведомства да поставят под контрол близо 30 хил. семейства, в които професиите на партньорите предполагат по-високо заплащане от декларираното.Става дума за адвокати, лекари, ветеринари, одитори, таксиметрови шофьори, зъболекари и др.
Премиерът Бойко Борисов отряза мераците и на БФС за държавни пари. След изпълкома миналата седмица се разбра, че Боби Михайлов и кликата му искат от държавата 16 милиона лева. Трябвали им уж да си оправят стадионите. Според Спортал премиерът се пошегувал по този повод, че на тези им се полагат 16 тояги вместо милиони.
- Ако обаче някой си мисли, че ще им изсипем един кош с пари, за да си го похарчат така, както те намерят за добре, това няма да стане - каза Борисов.
Той уточни, че от БФС дори не са му пратили мотивирано искане за тези пари. Премиерът препоръча на клубовете от "А" група да спрат да се договарят помежду си, за да почнат хората да ходят по мачовете им.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     13 април 2010   10:38      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бизнес & Пари:
Серия Маслина на REFAN - цялостна грижа при борбата със стареенето.
REFAN за трети път стана любимата козметична марка на българите
REFAN на втори кръг в четири категории на класацията "Любима марка"!
7-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб(ФК13) e медалът от купата за Столичният гарнизон спечелен от Левски
Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS