Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

НАП погват и тарифите на футболните съдии

НАП погват и тарифите на  футболните съдии След като проверяваха футболните клубове, играчите и техните съпруги, данъчните погват и футболните съдии. 470 от тях ще бъдат подложени на ревизии. По документи реферите взимат между 100 и 4000 евро на мач, съобщи изпълнителният директор на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов.
“Обвиняват ни в пиар акции, но искам да ви кажа, че през миналата година сме направили 1900 ревизии, от които в бюджета са влезли 60 милиона лева”, каза Стефанов. За 6 месеца пък са разкрити данъчни злоупотреби за 500 милиона лева, добави той.
За 90 минути българският рефер заработва от 80 до 8000 лева. Зависи къде надува свирката. В нашите “В” групи на главния съдия се полага хонорар 80 лева на мач. Едно стъпало по-нагоре - в “Б” групите, нещата стават вече “професионални” - 500 лева за главен и 300 лв. за помощник-рефер. В “А” групата сумите стават още по-сериозни - 1000 и 700 лв.
А в Европа се плаща по европейски, като най-високата тарифа е за мач от най-трудната категория и е закована на 4000 евро (8000 лв.). За международни срещи от по-ниска категория парите са по-малко.
Елитните съдии отказаха да коментират публично акцията на НАП. В неофициални разговори някои от тях информираха, че получават европейските хонорари по сметки след платени данъци в Швейцария, където е централата на УЕФА и ФИФА. От три години същата практика била въведена и от БФС. Централата превежда по сметка парите след удържани данъци и така от 1000 лв. хонорар за мач в “А” група съдията всъщност получава около 900 лв.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     08 юни 2010   12:01      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бизнес & Пари:
Серия Маслина на REFAN - цялостна грижа при борбата със стареенето.
REFAN за трети път стана любимата козметична марка на българите
REFAN на втори кръг в четири категории на класацията "Любима марка"!
7-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб(ФК13) e медалът от купата за Столичният гарнизон спечелен от Левски
Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS