Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Алексей Петров: За ареста ми са платени 300 000 лв,предлагали на свидетели по 500 000 лв

Алексей Петров: За ареста ми са платени 300 000 лв,предлагали на свидетели по 500 000 лв 300 000 лв. е струвала операцията по задържането ми, и по-тревожното е, че такива пари са давани, заяви Алексей Петров , на първата си пресконференция пред журналисти.
Пресконференцията протече в две части – от 10 часа за медиите от Нова българска медийна група и от 11 часа за останалите медии. Алексей Петров не уточни от кого е броена сумата за арестуването му. Той допълни още, че докато е бил в ареста, му е предлагана сделка срещу определени неща от страна на прокуратурата. Петров видимо не е приел сделката.Той каза, че сума от 500 000 лв. е предлагана на свидетелите срещу него. Много от тях след това са се обаждали на адвокатитие му, за да кажат, че са подложени на натиск да лъжесвидетелстват или срещу пари, или срещу някакви други неща.
Петров заяви, че в този сценарий участват хора с огромни финансови възможности. На срещата присъстваха и бившият главен прокурор на Великобритания лорд Питър Голдсмит и адвокатът от Израел Яков Израели.Управляващите дойдоха на власт с обещанието да бъде осветен преходът, да бъдат наказани крадците. В България бяха откраднати милиарди, които отидоха в чужбина. Бяха разграбени активи за над 30 млрд. лв., а в държавната хазна постъпиха едва 2-3 млрд. лв.", каза Петров. Той обяви, че е "щастлив", задето МВР шефът Цветан Цветанов е поставил въпроса за изясняване на прехода и в това начинание активно щял да се включи. Петров коментира, че преди години с премиера Борисов били в отношения ту на симпатия, ту на антипатия. Припомни, че били конкуренти в спорта. "Имахме участие във фирма с добри намерения - от дейността й да се инвестира в спорта карате. Не се получи и напуснахме", обясни той.Петров заяви, че с цел той самият да бъде дискредитиран, са били обвинени други хора. Например - бившият главен прокурор Никола Филчев, че стои зад две убийства. Или бившият МВР шеф Румен Петков, или други двама от обвиняемите по "Октопода" Антон Петров и Марчело Джотолов.
Алексей отново припомни, че той е сред първите, които са изразили несъгласие с политиката на управляващите "особено в областта на икономиката и сигурността"."Още в началото, след като напуснах ДАНС, си позволих да направя оценки в тези два сектора. Основания за това ми дадоха изявления на двамата вицепремиери, че нещата ще отидат в погрешна посока", обясни Петров.
В края на изявленията му лорд Голдсмит обяви, че ще следи дали по делото "Октопод" се спазва презумпцията за невинност и развитието в разумни срокове на процеса.
Бившият британски главен прокурор разкритикува коментарите на политици от високо ниво във властта, които говорели, че Петров е виновен и трябва да бъде в затвора. "Единствено съдът може да реши дали е така", обясни Голдсмит и заяви, че ще участва със съвети към адвокатите на Петров от свое име, а не на британското правителство.Запитан какъв хонорар ще получи, лордът отговори: "Въпросът не е просташки, но никога не коментирам хонорарите си."

"Това, което г-н Танов твърди за срещата между мен, Румен Петков и Братя Галеви, е абсолютна, грозна лъжа." Така Алексей Петров коментира думите на бившия шеф на ГДБОП ген. Ваньо Танов, че Петров е бил организатор на срещата им на басейна "Спартак" по искане на Златко Баретата за преразпределение на наркопазара.
"Г-н Танов спекулира със СРС-та. Вие знаете, че в оня период такива СРС-та, които да са контролирали разговора, не е имало. Ако имаше, щеше да има сериозен скандал, понеже си спомняте че Танов и Петков бяха в сериозна война и няма как Танов да пропусне да се възползва. Вероятно е имало други СРС-та, които са контролирали, да речем, телефони и движението на Галеви... Доклад за резултата от срещата изготвих непосредствено след нея. Ще споделя подробности, след като бъда изслушан в комисията за контрол на ДАНС", обяви Петров. Той припомни, че Пламен Галев и Ангел Христов са били като него служители в отряда на баретите."Познавам повече Пламен, защото бе в моя отряд. Беше добър служител. По-късно те преминаха в НСБОП. Там не познавам работата им, но допускам, че са имали възможност да създадат широка мрежа за комуникации. Поради служебна необходимост и разбира се по моя инициатива бе осъществен този контакт. Трябваше да е с ген. Илия Илиев (б.р. - тогава главен секретарна МВР), не с Румен Петков. Впоследствие - поради промяна на обстоятелства, се наложи да предложа на министъра", обясни Петров, но не отговори кои обстоятелства са били променени.
вестник-Труд

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     27 ноември 2010   17:34      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бизнес & Пари:
Серия Маслина на REFAN - цялостна грижа при борбата със стареенето.
REFAN за трети път стана любимата козметична марка на българите
REFAN на втори кръг в четири категории на класацията "Любима марка"!
7-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб(ФК13) e медалът от купата за Столичният гарнизон спечелен от Левски
Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS