Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Радостин Вазов : Всички ние във ВУЗФ обичаме родния футбол, но не ни харесва състоянието, в което той е в момента

Това се дължи и на пропуските във финансовия мениджмънт на отборите.

Радостин Вазов : Всички ние във ВУЗФ обичаме родния футбол, но не ни харесва състоянието, в което той е в момента За пръв път български университет предлага финансово обучение в областта на спорта. Президентът на Висшето училище по застраховане и финанси доц. д-р Григорий Вазов обяви на18 февруари откриването на програмата за обучение в степен „Бакалавър”. Доц. Вазов даде официалния старт на инициативата в присъствието на Валентин Михов, Президент на Българската професионална футболна лига, която е и официален партньор на ВУЗФ в начинанието. ВУЗФ отпуска стипендии за обучение в специалност „Финанси”, като в четвърти курс бъдещите спортни мениджъри могат да специализират „Финанси на спорта”.За повече подробности потърсихме г-н Радостин Вазов изпълнителен директор на ВУЗФ.

1. Как се роди идеята за стипендията в специалност Финанси, със специализация Финанси на спорта?
Идеята за предоставянето на тези стипендии беше продиктувана от факта, че всички ние във ВУЗФ обичаме родния футбол и не ни харесва състоянието, в което той е в момента. Състояние, което се дължи и на пропуските във финансовия мениджмънт на отборите. За разлика от повечето хора, които само констатират проблема, ние се стремим да намерим негово разрешение. Поставяме си за цел не само да създадем кадри за добро финансово управление на отборите, но и да дадем шанс на млади футболисти, чиято активна спортна кариера е кратка, да продължат да се развиват в сферата на спорта, но вече като мениджъри.

2.Какво изучават бъдещите футболни мениджъри до четвърти курс, преди да започнат специализацията „Финанси на Спорта”?
До четвърти курс студентите получават достатъчно широки познания в областта на финансовите и кредитни отношения, бизнеса, управлението на икономиката и съвременните информационни технологии.
В модерното общество, за да бъде конкурентноспособен на пазара на труда, всеки човек трябва да бъде подготвен в повече от една професионална сфера. Ние предлагаме на студентите подготовка в сферата на финансите, с възможност за реализация във всички области на икономиката и бизнеса, както и възможност за реализация като финансисти в областта на спорта.

3.Как виждате вашето сътрудничество с Професионалната футболна лига?
Съвместната работа с Професионалната футболна лига се гради на няколко основни принципа - добро бизнес партньорство, обща страст към спорта и общ стремеж да се справим заедно с наболелите напоследък проблеми на родния футбол, предизвикани от недостатъчно подготвен мениджмънт и слаба финансова грамотност.

4.Какво друго да очакваме от ВУЗФ в областта на спорта?
Разработването на специалностите във Висшето училище по застраховане и финанси е продиктувано от потребностите и изискванията на бизнеса. Когато се появи ниша за определени специалисти, ние се стремим да предлагаме специалности, с които да я „запълним”. ВУЗФ предлага и магистърски програми по Финанси и Мениджмънт и при необходимост ще разработи магистърска програма - Финанси или Мениджмънт на спорта.

5. Оставайки на футболна тема исках да Ви попитам защо станахте фен на ПФК Ботев Пловдив?
Пловдив е градът на моето детство. Именно в този град се появиха и първите ми трепети и емоции, свързани с футбола и в частност с отбора на Ботев Пловдив.
Оттогава съм пламенен привърженик на този клуб, въпреки че настоящата ситуация в отбора е трудна. Иска ми се Ботев да радва феновете си и се надявам, че скоро ще станем свидетели на по-позитивно развитие в редиците на отбора. В крайна сметка истинските фенове са тези, които подкрепят своя фаворит именно в трудните моменти.

6. Като споменахте своето детство искам да Ви попитам мечтал ли сте някога да станете футболист?
Разбира се! Мисля, че това е мечтата на почти всяко момче. Приятелите ми бързо оцениха моя талант и непрестанно ме слагаха на вратата. Любовта към футбола е нещо, което се гради в процеса на самата игра, а не пред телевизора.
Днес, насърчавам децата си да се занимават със спорт, той възпитава полезни качества, уважение, дисциплина. Всъщност смятам, че спортът възпитава лидери – нещо, към което се стремя и в професионален план във Висшето училище по застраховане и финанси.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     08 март 2010   11:51      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Вип зона:
ЦОНЧО КОЛЕВ:За разлика от Алексей Петров,кариерата на Бойко Борисов в каратето беше да носи една чанта с документи.
Петър Курдов: Заради Мис България заплашваха сина ми и след това запалиха автомобила му.
Яне Янев:Алексей Петров влиза в политиката
Петър Курдов: Алексей Петров е един достоен българин, задържан без доказателства.
Азис награби със страстни танци и целувки моделката Катрин Вачева

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS