Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Феновете на ЦСКА към министър Нейков: Във ваше лице ще видим ли новата политика на държавата в областта на спорта

Стадион „Българска армия” ни е завещан от истинските му създатели с нотариален акт

Феновете на ЦСКА към министър Нейков: Във ваше лице  ще  видим ли новата политика на държавата в областта на спорта Привържениците на ЦСКА излязоха със специално обръщение към министъра на физическото възпитание и спорта по повод проекта за „червените” за нов стадион на мястото на „Българска армия”.

Ето и цялата декларация на армейските фенове:

Като представители на сдружения с нестопанска цел и в обществен интерес питаме министъра на спорта:

Как разглежда отношенията на държавата с дружествата, развиващи спортна дейност?

Като отношения със обикновени търговски субекти или като отношения с частни дружества, развиващи дейност в интерес и на обществото?

За ужас на всички симпатизанти на ЦСКА, отборът напусна своя дом. Този дом, който му е завещан от истинските му създатели, за което има и запазен нотариален акт.В такъв момент ни се ще да видим новата политика на държавата в областта на спорта. При наличие на идеен проект и осигурено финансиране за футболен стадион без аналог в България, дали ще се намери политическата воля това да бъде позволено.На фона на безпомощността на държавата да финансира създаването на подобни условия за спорт възлагането на концесия за построяването на нов стадион е единственото не само правилно, но и възможно решение.Това ще бъде обект, който след изтичането на концесионният срок ще остане в собственост на самата държава и ще обезпечи и по-нататъшното развитие на спорта в страната ни. Едно е важно да се знае, господа управляващи, интересът на привържениците на спорта в ЦСКА не е по-нездрав от интересът на някои хора към природата. На всички тези, които от незнание или по други „по-особени” причини се противопоставят на осъществяването на този проект, бихме искали да кажем, че този стадион не се намира в границите на парка, че по градоустройство теренът и сега е отреден за обекти за спорт и отдих, и че нито едно дърво от околното пространство няма да бъде унищожено. Проектът изцяло е предвиден върху съществуващият парцел на стадиона. Самата инвестиция на стойност много милиони евро ще е истински дар за икономиката ни в криза. Привържениците на ЦСКА настояват за бързо и адекватно държавническо решение.

Ако това наше желание бъде пренебрегнато, призоваваме министъра да даде своето обяснение пред нас, представителите на симпатизантите на ЦСКА в България и пред цялото общество на публичен дебат.

Г-н спортен министър,

Ако не отговорите на този апел за повече справедливост, публичност и ангажираност на държавата към поставените проблеми, наше задължение ще бъде постоянно да алармираме обществото за несправедливото отношение на властта към спорта и конкретно за некоректното отношение към най-големият инвеститор в страната в областта на спорта.

От фенските организации на „Червени сърца” и „Кръг за ЦСКА”

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     08 юни 2010   18:10      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Ултрас Трибуна:
Ботевисти да разширим инициативите за Кауза Колежа
Нежност и красота от сектор Г:За разлика от отборчета разни ние феновете сме сърцето и душата на отбора,а отбора е нашият идол
Удоволствието да чакаш...дербито ЦСКА - Левски
Бултрасите искат оставането на Веселин Минев в Ботев
Феновете на Ботев съживиха БГ икономиката в дните около финала

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS