Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

На лъжата краката са къси :Катарина Паунич-Фелипе остава в ЦСКА !

На лъжата краката са къси  :Катарина Паунич-Фелипе остава в ЦСКА ! „...Липсва ми Томов. Цяла година съм свикнала с неговите пресконфернции и неговото присъствие, а като го няма, все едно ми е пусто...”, каза в типичния си ироничен стил сръбската мениджърка Кристина Паунич в началото на разговора. После колоритната блондника говори на висок глас по мобилния си телефон, а звънливият й тон огласяше главния вход на ст. „Българска армия”. Мениджърката специално за „Топспорт” говори по случая с нейния клиент и станал толкова спорен футболист Фелипе да Коща.
- Г-жа Паунич, изглеждате малко тъжна?
- (с широка усмивка и със симпатичен акцент) Е, как няма да съм тъжна, след като очаквах на пресконференцията, която даде Димитър Пенев и останалите от ръководството на ЦСКА, да бъде и господин Александър Томов.
- За какво толкова ви е потрябвал?
- Как за какво... За да уточним нещата около Фелипе.
- Вярно ли е това, което каза единият от изпълнителните директори на клуба Александър Тодоров, че е нямало да се стигне до Арбитраж, ако преди Нова година сте се били разбрали само за един анекс в договора?
- Точно затова исках веднага след края на пресконференцията да говоря с г-н Тодоров, ама той ми избяга по тъча и сега не ми говори директно в очите, а се обясняваме по телефона. Разбирам го. Той също трябва да манипулира фактите, защото шефът му Александър Томов го прави и съответно Тодоров няма къде да ходи.
- Каква е всъщност ситуацията?
- Всичко опира до това, че на Фелипе не са платили две заплати от по 4000 евро и един транш от 10 000 евро, което прави общо 18 000 евро. Даже ето сега вися тук пред стадиона, защото чакам г-н Томов да се разберем, но той не идва. Просто искаме двойно увеличение на заплатата на Фелипе.
- Вие колко време може да чакате още?
- Чакахме достатъчно. Томов не удържа на думата си. Нещата трябва да се решат днес (б.р вчера).
- Няма ли да им дадете възможност ден, два в клуба да помислят върху договора?
- Ама вижте, това не е сложна математика. Става въпрос за прости неща. А вече като се изплатят тези суми, може да се говори за удължаване и нов договор. Не е проблем през лятото, когато контрактът свършва, да се увеличи с година или година и половина.
- Бяхте казали, че след като Фелипе идва да преговаря с ЦСКА, въпреки че от друга страна вече е свободен агент, след като разтрогна на Арбитража, значи има желание да продължи да се състезава на „Армията”?
- Разбира се, че е така.
- Да разбирам ли, че определено няма желание да ходи във вечния враг Левски?
- Вижте, след като е свободен агент, вече могат да го търсят отвсякъде. Но ще ви кажа нещо.
- Какво?
- Ако Фелипе беше Филип, тоест балканец, отдавна вече да е в Левски.
- Защо така мислите?
- Защото ние, сърбите, и вие, българите, сме по прагматични хора и имаме по бързи реакции. Нагаждаме се бързо към финансовата изгода без да ни интересува дали ще идем направо в конкурентната фирма. А Фелипе е португалец, тоест западен тип човек, със съвсем друга култура. И е с по-забавени реакции заради коректността и лоялността към съответния клуб. В случая към ЦСКА.
- В свободен разговор споменахте, че Венци Стефанов може да плати за Да Коща?
- Не, аз просто дадох пример, че парите, които ги искаме от ЦСКА, може да ги дадат и в друг отбор. Например могат да ги извадят от Славия. Това е. Нищо повече не съм искала да кажа.
- Как ще коментира факта, че изпълнителният директор Александър Тодоров заяви, че не може насила да задържат който и да е играч, включително и Да Коща?
- Казах вече, че Тодоров говори с думите на Томов, защото няма избор. Аз съм се насочила към разговор с Томов, защото през лятото той заяви, че изцяло ще се занимава за всичко с Фелипе. Заради това искам с него да говоря, защото той е главният преговарящ. Но както виждате не се явява на среща, която бе уречена.
- Упорита жена сте и явно преследвате докрай целите си?
- Няма нищо лошо в това. Ето сега говорих на стадиона и с Дучето. Той ме разбра, че желанието ни е Фелипе да остане на „Армията”. А що се отнася до това, че жена може да бъде мениджър, не съм нито първата, нито последната.
- Емблематична мениджърка през 80-те години бе Габи - съпругата на Бернд Шустер. Сигурно си я спомняте?
- Тя е модел, който следват всички сегашни мениджърки. Тя бе чаровна и пробивна в един още по труден мъжки свят през онези години, какъвто бе футболът тогава.
Ще ви дам пример. Когато Фиго премина от Барса в Реал, всичко стана много болезнено. Докато Габи така прокара мъжа си от Барселона в Реал, че нямаше толкова нажежени страсти. Е, имаше, но нежната женска ръка сложи отпечатък.
- Катарина, сигурно сте доволна, че упражнявате тази професия?
- Горя в нея и утвърждавам деловите жени в един, както ви казах, мъжки футболен свят.
Топспорт.бг

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    08 януари 2009   22:41      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS