Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Андрей Икономов:Доводите на Дражев не могат да ме убедят

Икономов живее с четири години назад

Законът за конфликт на интереси бие по трима от новото ръководство на БФС, сочи преглед на текстовете в него, направен от "7 дни спорт". Tова са съдията Андрей Икономов, прокурорът Камен Михов и управителят на НОИ Йордан Христосков.Законът засяга съдиите, прокурорите и следователите (чл. 3, ал.20), управителя и подуправителя на НОИ (чл.2, ал.14). Според същия закон тези лица нямат право "да издават удостоверения, разрешения или лицензии или да осъществяват контрол на тези дейности в интерес на юридически лица с нестопанска цел". Законът регламентира още и това, че същите хора нямат право да извършват такива дейности в интерес на юридически лица с нестопанска цел, докато заемат длъжността.Законът е направен с цел да се избегне конфликт на интереси, каквито биха възникнали в БФС, коментират по този повод юристи. При Христосков например съществува презумпцията, че е възможно под негово давление да се разсрочват задължения на клубовете към НОИ, което е едно от условията за получаване на лиценз.Прокурори и съдии нямат място в ръководството на БФС най-малкото заради това, че в последната година хора от съюза като Иван Леков и Борислав Александров бяха обвинени в злоупотреби с власт, търговия с влияние и уреждане на съдииСъдията Андрей Икономов беше водещ на Шестия редовен конгрес на БФС в НДК на 30 януари.Коментарът на една от страните в случая - Андрей Икономов е меко казано станен. Съдията твърди пред "7 дни спорт", че не е запознат в детайли на исковата молба на Дражев, но в същото време е убеден, че доводите на последния са нищожни. Икономов показва "интересна" некомпетентност по въпроса с конфликта на интереси и незаконното му присъствие в Изпълкома. Той се позовава на решение на комисия от 2005 г, според която няма проблем да е на ръководен пост в Централата. Юристът обаче пропуска, че по онова време е нямало Закон за конфликт на интереси, който сега се нарушава, коментира спортният ежедневник.
- Г-н Икономов, научихме от СГС, че регистрацията на новото ръководство на БФС засега не може да бъде вписана заради исковата молба на Ивайло Дражев. Какво мислите по въпроса?
- Вписването има само оповестително действие за трети лица. За нас изборът на Шестия редовен конгрес е достатъчен факт, за да управляваме спокойно.
- Вие наясно ли сте с претенциите на Дражев?
- Честно казано, не. Информиран съм за този иск от публикациите в пресата. Изпълнителният директор на БФС се занимава с този въпрос. Знам, че има подадена искова молба, но какво точно се случва с нея, разбирам от медиите.
- От СГС съобщиха, че заради нея вписването ще се забави?
- Да, така е, съдията трябва да разгледа иска. Аз лично съм спокоен, тъй като доводите на г-н Дражев, които съм чел тук и там, не могат да ме убедят, че е прав.
- Спрямо вас имаше обвинения, че членувате в Изпълкома на БФС в разрез с изискванията на Закона за конфликт на интереси?
- Действително има текст в закона, който е доста близо до ситуацията. Аз още през 2005 г. обаче направих нужното, за да се изяснят нещата. След избирането ми в Изпълкома на БФС на конгреса през 2005 г. отправих питане до Висшия съдебен съвет дали членството ми в ръководството на съюза противоречи с нещо. Тогава специална комисия на ВСС обсъди казуса и излезе с решение, че мога да заема този пост. Прецени се, че няма основание за несъвместимост. Впрочем това решение по-късно се ползваше и от други колеги. То засяга например и прокурора Камен Михов, който също беше избран в изпълкома на последния конгрес. Бих добавил, че прокурорът Камен Ситнилски заема пост в баскетболната федерация, а колегата Панайот Генков - в тази по волейбол. Така че по този въпрос нямам никакви притеснения.
Б.р. Г-н Икономов пропуска, че по онова време нямаше Закон за конфликт на интереси, който сега се нарушава

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    26 февруари 2009   13:04

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS