Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Славчо АТАНАСОВ:Дивотиите на Димитър Христолов,че раздавам имоти нямат край

Христолов е доказал,че каквото и да каже - все се оказва лъжа.

- Г-н Атанасов, какво сте обещали на Ирена Кръстева в несъстоялата се сделка за „Ботев" с Димитър Христолов?
- Не ми се ще да отговарям на дивотиите на Христолов, защото той е доказал не само на града, но и на цяла България, че каквото и да каже - все се оказва лъжа. Ще отговоря само от уважение към вашия вестник и към журналиста, който ме пита. Това са поредните глупости на Митко Христолов. Какво, например, мога да обещая на Ирена Кръстева?
- Общински терени, например.
- Аз да не щракам с пръсти и да ги раздавам? (Смее се). Нали всяко разпореждане с общинска собственост задължително трябва да мине през Общинския съвет. Аз да не съм някакъв средновековен сатрап, който да раздава наляво и надясно общинска собственост, без тя да се контролира. Напротив, в управлението досега съм показал, че изобщо не се влияя от никакви политически конюнктури, и от натиск, независимо откъде идва той. Това са поредните кьорфишеци на Митко Христолов.
- А защо изобщо трябваше да участвате в преговори за „Ботев", които се водеха между частни лица?
- По принцип разумен кмет винаги гледа да помогне за решаване на конфликтни ситуации, ако те засягат интересите на града. С тази цел се опитах да се намеся в случая с „Ботев", макар че мъдри хора ме съветваха да не го правя, защото ситуацията там е като черна космическа дупка.
Влезеш ли там, няма излизане и постоянно ще бъдеш оплют от всички. Опитах се да помогна „Ботев" да се продаде, защото повтарям - Митко Христолов не е в състояние да издържа този отбор. Под негово ръководство клубът никога няма да си върне предишната слава. Напротив, отборът агонизира, привържениците с основание са изнервени. Въпреки амбициите му да бъдат или шампион, или в тройката, от десет години „Ботев" се превръща в един асансьор: влез - излез от А група. Това е срамно за отбор като „Ботев". В семейството ни аз съм четвърто поколение привърженик на този клуб, но се опитах да му помогна, защото „Ботев" е институция, важна за града, както са важни „Локомотив", „Спартак", „Марица". По принцип не е работата на кмета да се бърка в тези неща, защото „Ботев" е частен клуб, но се опитах да помогна за по-бързата му продажба, за да се спре агонията. Останалото са глупости на Христолов.
- Кажете откровено, след като бяхте вътре в нещата, защо се е провалила тази сделка?
- Ако сте работили с Христолов, ще се съгласите, че той е много сложен човек като психология. С това ще спра дотук, но намерете хора, които са имали взимане-даване с Митко Христолов, и ги питайте как се работи с него.
Те ще отговорят. Аз нямам намерение да влизам в диалог с този човек. Той не ми е тема.
- Гергов ще купи ли „Ботев"?
- Не мога да кажа.
- Там не участвате ли в преговорите?
- Веднъж се опитах нещо да направя, но бях оплют от Христолов. В момента съм се отдръпнал и, както се казва, му гледам сеира. Лошото е обаче, че заради неговия сеир страда целият град, а аз като администратор нищо не мога да направя с това частно дружество. Ситуацията там ескалира и не знам докъде ще стигне.
- От военното министерство бяха казали, че след Гергьовден ще дадат отговор за собствеността на стадион „Ботев". Дойде ли?
- Дал съм задача на зам.-кмета Петко Атанасов отново да настоява за среща с Министерството на отбраната. Обмисляме и други по-крайни ходове.
- Протести пред Министерския съвет?
- По този начин нещата не се решават и аз съм противник на такива действия. Обмисляме други ходове, защото сме в омагьосан кръг. По документи имотът е на общината, но в същото време военното министерство не си изтегля от „Ботев" поделението от един-единствен човек. Стадионът се руши, а на практика ние не сме въведени във владение.
Валентина ЙЕРЕМИЕВА-вестник Марица
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    16 май 2009   13:37

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS