Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Кристина Патрашкова: Ареста на Алексей Петров е показен и груб,а МВР го превърна и в риалити шоу

В акцията срещу него не стоят ли много лични мотиви

Кристина Патрашкова: Ареста на Алексей Петров е показен и груб,а МВР го превърна и в риалити шоу В голямо интервю за "24 часа" главната редакторка на седмичника "Галерия" Кристина Патрашкова признава, че арестуваният "често е бил наш източник на информация" и насочва хипотезите към негови бивши тесни връзки с премиера Бойко Борисов."За него се говорят всякакви неща, но едва ли има съмнение за това, че той е много добре информиран. Не случайно още за предишния брой на "Галерия" той каза, че много хора в ГДБОП работят по него и предстои да бъде арестуван.Каза, че ще му бъдат вменени някакви обвинения. Той ни даде дори документ, според който един от задържаните от бандата на Наглите е бил принуждаван чрез физическо насилие да каже, че Петров е поръчител на убийство, но този човек е отказал.Неговата версия бе, че човекът, който главно е нервен спрямо него, е министър Цветан Цветанов.Става дума за това, че Петров преди време в парламентарната комисия на Иван Костов е изнесъл доказателства, включително и папки, за това, че висши служители на ДАНС са замесени в незаконни действия, в далавери.
Той е направил разкрития за висши служители на ДАНС, които Цветанов подкрепя.Нервността на Цветанов пролича особено след като Апелативният съд реши да освободи Антон Петров, свързван с Алексей Петров.Потресена съм от разпространеното видео от пресцентъра на МВР. Показен, доста груб арест на човек, за който не се знае дали обвиненията ще издържат в съда. Изглежда сякаш зад всичко това стоят много лични мотиви. МВР ходи да арестува с камера като риалити шоу", заявява Патрашкова.


- Кристина, във вашия вестник "Галерия" вие прогнозирахте, че се готви арест за Алексей Петров. Откъде имахте тази информация?
- Лично от него. Алексей Петров е човек, дълго време е работил в службите, има хора в тях и беше получил информация, че има дело в ГДБОП и целта е да му бъдат вменени какви ли не вини. Вестникът ни разполага и с жалба от адвоката на Даниел Димитров-Релето, адвокат Йордан Киров, до председателя на Висшия адвокатски съвет Даниела Доковска. В нея се казва, че Релето е бил притискан, дори насилствено, в ГДБОП, за да каже, че Алексей Петров е поръчвал дори и убийство. Очевидно срещу него се е провеждала акция, за която той е бил наясно. Но ако се е чувствал гузен, Алексей Петров нямаше никакъв проблем да изчезне, да се скрие и да не бъде задържан.
- А вие допускахте ли, че 10 години той е бил тартор на престъпна група?
- Доколкото го познавам, той не ми прилича на човек, който се занимава с проститутки на Орлов мост или с източването на "Кремиковци". В какво точно го обвиняват? Изредени са куп обвинения, които, ако се окаже, че сега задържаните са ги извършвали, значи ние приключваме с престъпността в България. Доскоро Алексей Петров беше един от най-важните агенти под прикритие, 30 години е бил държавен служител - човек, внедрен от държавата в мафията. И сега трябва да се отговори на въпроса: кога неговите действия са били изпълнение на поръчка и дали той някога е правил нещо за лично облагодетелстване. И още нещо. Струва ми се, че в поведението на министър Цветан Цветанов, така шумно акламирано, има разчистване на лични сметки. Да не забравяме, че съпругата на Цветанов работи в ДАНС и е възможно съществуването на конфликт на интереси. Алексей Петров говори пред комисията на Костов в парламента. Изнесе данни за нередни неща, вършени от служители, които и в момента са висши служители в ДАНС. Става дума за аферата "Цирконий", за незаконно одържавяване и продажба на 10 тона цирконий по една твърде съмнителна схема на американците.
- Чувала съм, че Петров е създал паралелна структура в държавата.
- Това е една от многото легенди около него заради многото роли, които е изпълнявал.
- Имам усещането, че Борисов не е особено щастлив от тази акция.
- Двамата с Алексей са свързани отдавна. Били са съотборници в каратето, имали са обща фирма. И досега се чуват, дори се виждат. И може да прозвучи парадоксално, но акцията срещу Алексей Петров не е ли акция на МВР срещу премиера?
Валерия ВЕЛЕВА

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     11 февруари 2010   12:15      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS