Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Адв. Петър Величков: В БФС отдавна действа двоен правилник - един за нашите и втори за всички останали

Локо София и Сливен имат дългове, а взимат лиценз

Адв. Петър Величков: В БФС отдавна действа двоен правилник - един за нашите и втори за всички останали На двама души в БФС работата им е да въртят, да сучат, но да услужват на шефовете. Затова са несменяеми. Единият е Веселин Маркович, другият - Красин Кръстев. Те са специалисти по погазване на наредбите. В това няма нищо странно. В БФС отдавна действа двоен правилник - един за нашите и втори за всички останали.

Маркович например е цар да позволи на клуб длъжник да картотекира футболисти, при положение че няма такова право заради наличие на задължения. Понякога това се прави с донасяне на парите посред нощ в БФС и слагането им в касата на съюза.
Такъв беше случаят с Локо Мездра миналата година. След като един от Мездра ме гонеше цял ден да ми предлага пари, за да се откажа от претениците на моите клиенти към клуба им, накрая донесоха някаква сума в БФС около полунощ. И Маркович ги пусна да картотекират.

А какво да кажем за лицензионният мениджър на БФС Красин Кръстев? Лъжец и двуличник. Попитайте го как например е позволил на Пирин да вземе лиценз. Аз лично от три години насам разполагам с изпълнителен лист, че Пирин е осъден да плати сумата от над 30 000 лв. на футболиста Асен Стоянов. Този лист съм го пратил в БФС в три екземпляра - един на Боби Михайлов, втори на Маркович, трети на Кръстев. И въпреки това тези вече трета година дават лиценз на Пирин, при положение че клубът дължи пари на бивш свой играч.

И не е само Пирин. Същата работа е с Локо София. Има изпълнителен лист съобразно решение на Върховния съд от 1999 г., че клубът дължи 150 000 лв. на Добри Митов и над 50 000 лв. с лихвите на Бойко Величков. Как става така, че имат дългове, а взимат лиценз? БФС е наясно, понеже и за тези два случая съм им пратил изпълнителните листове.

И на клубовете в "Б" група се раздават лицензи на кило, въпреки наличието на задължения. Марек например още от 7-8 години насам е осъден да плати над 10 000 лв. на Анастас Петров, а Владо Йонков има да взима от същия клуб повече от 20 000 лв. с решение на Върховния съд. Спартак Варна и Миньор Раднево също дължат пари на мои клиенти и не би трябвало да получават лицензи. Но Кръстев е щедър и ги раздава, макар че това е погазване на превилника за лицензиране.

Това не са единствените абсурди в БФС. Вземете например техния арбитражен съд. Наскоро имаше казус със Сливен, по който арбитражът взе антиправно решение. Ставаше въпрос за дължима сума от 40 000 лв. на футболист по напълно изряден договор. Пред арбитража обаче представител на Сливен каза, че имали устна договорка с играча да преразгледат задълженията! И съдът прие това, без да има никакъв писмен документ. Очевидно за всеки клуб е добре да има свой представител в ръководството на БФС, на когото арбитражът при нужда да прави услуги. Нищо че това става с цената на погазване на правилници и наредби.

По материали на "7 дни спорт".

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    04 юни 2010   11:57      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS