Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Кой е Цветан Василев и неговият път към богатството

Какво знаем и какво не знем за новият собственик на Ботев

Кой е Цветан Василев и неговият път към богатството Някой бизнесмени израстват от нищото и набират скорост страшно бързо. Типичен пример за това е Цветан Василев. Днес собственик на 51% от Корпоративна Търговска Банка АД и имащ пълната собственост посредством дружествата си над ИПК Родина и вестниците Телеграф, Меридиан Мач, Монитор и Експрес, както и телевизията ТВ7, състоянието му се оценява на над 390 милиона лева. И найстина бизнесменът трупа богатството си по времето на управлението на Иван Костов, за изключително кратко време. Подпомаган от тогавашният лидер на СДС и цялото управление се домогва до управителният съвет на Корпоративна търговска банка. Бизнесменът банкер е личен приятел на Евгени Бакърджиев, а синият лидер и скандалният Майкъл Чорни го въвличат в скандал през 1996 година.
Цветан Василев е роден през 1959 година и е дипломиран финансист в Полският Университет в Лодз. Започва бизнесът си като основава финансово брокерските къщи Бромак и Фина С през 1992 година. През 1995 година е началник бюро „Валутни операции и ликвидност” в Централна кооперативна банка, а през 1997 година се издига до член на борда на директорите. След промените през 1997 година се утвърждава като елитен банкер и добът финансист. Не случайно банката е една от оцелелите през финансовият колапс през 1997 година. През 1999 година за кратко заема постът началник управление „Пазари и ликвидност” в ТБ България инвест, която е днес известната банка “Алианц България”. А година по-късно е изпълнителен директор на Корпоративна Търговска Банка АД. От 2003 година е мажоритарен собственик на банката, като изкупува липсващите му акции. Интересно е да се знае, че банката е едно от най-големите публични търговски дружества в България и едно от малкото, които не усещат финансовата криза. През 2008 година бизнесменът се раздели с 30% от банката, като делът бе продаден на султана на Оман, за колосалната сума от 210 милиона лева. Според много източници сумата е дори по-висока. Но инвестициите на банкерът не спират, след като посредством Корпоративна Търговска Банка, изгражда Бизнес център на мястото на ИПК Родина, както и проектира изграждането на мол до Железопътната гара в София. Молът ще се изгради на мястото на бившият “Железопътен завод София”, като парцелът бе скандално продаден за 18 евро на кв м. Купувач е предприятието ТЦ ”Институт по микроелектроника”, което е собственост на Кен трейдпринадлежаща към споменатата вече фирма Бромак. Сделката е сключена през 2003 година, по управлението на НДСВ и кметски мандат има Стефан Софиянски. Всичко това по линия води към корупционни сделки, но доказателство за това не е получено.
Хиляди градски легенди се носят за бързото забогатяване на Цветан Василев. По времето на Комунизмът родителите му имат силни връзки в партията и успяват да го уредят да учи в чужбина. Връзките с комунистическата партия са страшно тесни, а преориентирането му към СДС става мигновено в годините на преходът. Корупционните сделки бяха една от причините Стефан Софиянски да бъде разследван и обвинен в корупция. Днес бизнесменът е сред най-известните и богати българи, а състоянието му е натрупано изключително бързо. Като банкер Цветан Василев е обявен за най-добрият банкер на 2008 година, а дружеството което управлява е сред най-бързо развиващите се.
ботатите.ком
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     22 ноември 2010   01:15


  31 декември 2015 22:14   |   iEcmDvpYCKZ   |     |  
jt8oq6
  09 ноември 2015 02:53   |   fiverr crorkservice   |     |  
5zeMAI Im obliged for your blog. Much many thanks. Keep beginner as guide to.
  15 октомври 2015 23:44   |   fiverr seo   |     |  
G32iiu Appreciate you sharing, great blog article.Really thank you! Fantastic.
  19 юли 2014 01:17   |   cheap backlinks   |     |  
YdNSMu Thanks a lot for the blog post.Really thank you! Keep writing.


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS