Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Баста, Марков с резултат 13:0 гласа ! Единодушие за бездушие.

Какъв Изпълком, какъв страхотен Любимец 13 !

Националният отбор на България душа няма, но в Изпълкома на БФС за кой ли път са единодушни при поредната смяна на треньора. Баста, Марков с резултат 13:0 гласа !
Какъв Изпълком, какъв страхотен "Любимец 13"!
Обезпокояващо е само, че пълното единодушие на всяко управление по принцип навява съмнения от тоталитарно време. И по неписани закони вещае саморазрушителни процеси. Усети го в началото на века дори вездесъщият Иван Борисов Славков - царят на едноличните решения, които се обличаха с плаща на абсолютно мнозинство. Но Батето е неповторим и всяко негово копиране само ни показва колко е голяма разликата с оригинала. Разбира се, не в полза на имитаторите.
Странно защо Пламен Марков не бе освободен на предишния Изпълком, когато докладва за отбора и ситуацията в квалификациите. И явно той ще е първият в света, отстранен заради приятелска среща. Сърбия - България (6:1) - един наистина позорен мач! Но не изгонването на селекционера е най-важното. За мнозина то е логично с оглед на създалото се напрежение около него. Обезпокоителни са начинът на уволнението, липсата на ясна стратегия за бъдещето и стиховете за наивници, които ни се рецитират от управниците на БФС.
За учебниците по (анти)управление е как по време на Изпълкома президентът на централата Борислав Михайлов излиза със задача да телефонира на Пламен Марков. И да информира клуб "Любимец 13" дали селекционерът ще приеме сам да подаде оставка, или да бъде уволнен. Сиреч дали ще се откаже от неустойката си от 120 000 евро, или ще държи да си я вземе.
Какво излиза? Изпълкомът има сила да удари по масата и да уволни Марков, без дори да го изслуша, а няма дупе да плати сметката. Освен всичко сега пак се налага да слушаме баснята за търсенето на вече митичния треньор от чужбина. И как господата от "Иван Асен" 26 ще извадят близо 2 милиона евро годишно за именития спец "Х", като за тях явно са проблем дори 120-те хиляди евро неустойка за Марков?
Да, нещата в българския футбол отдавна се развиват така... както си искат. Сякаш сме на бал с маски. Приемаме, че отстраняването на Пламен Марков си е чист предконгресен ход. Най-смелото решение в мандата на Борислав Михайлов. На недоволната публика се хвърля поредната треньорска глава и се показва твърда като на палач управленска ръка. Негласният мотив - Марков казал, че играчите толкова си могат. Фактите го подкрепят, но не било редно да говори така... А Христо Стоичков като каза, че има най-добрите играчи в света, какво стана? Пак същото и пак не било редно.
Какво ни остава? Да слушаме вицове. Рибар хванал златен крокодил. "Пусни ме и ще ти изпълня три желания", просъскал алигаторът. Рибарят го освободил и животното отплувало. "Ей, чакай - ами трите желания?" викнал рибарят. "Да ти приличам на златната рибка?", бил отговорът.
Тъпо - като ситуацията в родния футбол. Помните ли онова прословуто търсене на треньор за националите от чужбина през 2007-а? Шерлок Холмс така не е дирил следи с лупата си. То не беше Вини Шефер, не беше Тери Венейбълс, Бора Милутинович, Адзелио Вичини, Жан Тигана... Може да направим още един клуб "Любимец 13" от треньори.
И накрая какво - нищо! Пак избрахме българското. И го оплюхме и го натирихме предконгресно. Въпреки че съдбовният мач на националите в Дъблин е чак на 28 март. Но пък изборът за трона в БФС е на 30 януари. Така че след махмурлука от конгресния пир националният отбор може да се събуди с нов треньор чак на 2 февруари. Не само датата обяснява всичко.
Владимир Памуков, в. "Труд"

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     04 декември 2008   13:24


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Коментари & Анализи:
Цветан Василев коментира клякащото градинарство на Бойко в политиката&спорта
Треньорският пост =девалвация
До И.Джиджев:Видяхте вината във феновете,а в Мъри,кога ?
По следите на Стоиловите трансфери в Ботев
Изваждането на Грънчаров и привличането на Туре в Ботев-много шум за пари

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS