Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Лечева:Хора с висока позиция поръчаха разстрела на Манол

Лечева:Хора с висока позиция поръчаха разстрела на Манол Лечева:Хора с висока позиция поръчаха разстрела на Манол
"Моята дейност и държавните интереси в сектора, за който отговарям, са причина за покушението срещу Манол Велев", каза в интервю по Нова тв шефката на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева. Тя е убедена, че прекратяването на разследването на стрелбата срещу съпруга й само формално е основано на липса на нови факти и обстоятелства, а истинската причина е нежелание да се огласяват връзки, водещи до хора с достъп до лостовете на властта.Своята версия Лечева е споделила с разследващите отдавна, но е видяла у тях притеснение за утрешния ден. "Те се притесняват да стигнат докрай, защото не са сигурни за своето бъдеще, нямат гаранция, че системата ще ги защити. Обезкуражени са, защото могат да се окажат сами в тази борба", каза Лечева. Поръчителят е на високо ниво, а физическият извършител може и да не е между живите, смята съпругата на простреляния през юли 2007 година пред офиса му бизнесмен."И аз се страхувам, като изляза утре на улицата, никой не може да ме предпази", добави Лечева. По думите й обществото ни е слабо да защити тези, които се изправят срещу силните в държавата. Според шефката на ДАМС не е трудно разследващите да ограничат кръга на заподозрените, като съпоставят приятелите, хората, с които е бил в близки отношения и бизнеса на Манол Велев. "Пресечните точки не са много", отбеляза тя. На въпрос защо обект на покушението е бил съпругът й, я не тя самата, след като причината е в нейното служебно положение и отговорностите й, Лечева отговори: "На моето място нормално е човек да не издържи на напрежението, след всичко, което се случи, и да напусне". Тя обаче вярва, че в ДАНС работят по случая и ще стигнат до истината. "Не соча имена, за да не попреча на разследването", обясни шампионката по стрелба.
Потърсен по телефона за коментар, прокурорът от ВКП Николай Кокинов каза, че наказателното производство за покушението срещу Манол Велев е спряно, защото МВР не е открило извършителя. "Ако съпругата му има версия и информация, да заповяда в кабинета ми да я сподели", предложи той.По повод на публикации, че съпругът й на практика е умрял, че е на командно дишане, Весела Лечева каза: "Някои от медиите играят в услуга на поръчителя". Състоянието му не е добро, но не е и лошо, но имам надежда, че ще продължи да се подобрява", добави тя.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    26 януари 2009   23:59      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS