Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Георги Славков:Откъде накъде Христолов и Ботев няма да си плащат тока?

Георги Славков е един от най-големите играчи в историята на Ботев, носител на Златната обувка за голмайстор №1 на Европа. В момента Славков е общински съветник и отговаря за спорта. Управлява общинското дружество "Пловдив спорт", в коeто е цялата спортна база на общината.
- Г-н Славков, защо се стигна до запечатването на съблекалните и спирането на тока в школата на Ботев?
- Нещата са много прости. Базата се намира в спортен комплекс "Пловдив". Футболистите от юношеските отбори ползват съблекални и четири игрища, които в интерес на истината не са в най-добро състояние, но ги поддържаме, доколкото имаме възможност. До моето идване Ботев ги е ползвал без договор. Единственото споразумение е подписано в края на 90-те години, и то само за една година. От мен се изискваше да вкарам нещата в ред. Още през август миналата година поставих въпроса. Имаха натрупани около 3000 лв. сметки за електроенергия. Не знам защо смятаха, че общината е длъжна да им плаща сметките. Ботев е частно дружество и не сме задължени да им покриваме разходите. В крайна сметка съставихме програма за разсрочено плащане. Те внесоха една вноска и след това пак спряха да плащат.
- Кога се реши да пристъпите към по-крути мерки?
- В началото поканихме Ботев на преговори, идеята беше да се подпише договор, да се определят тарифите за ползване на базата и всичко да е регламентирано. Това не се получи, очевидно ни смятат за нищожества. На 4 декември получих разпореждане от зам.-кмета г-н Шопов да бъде спряно електричеството на всички спортни клубове, които имат неплатени задължения. Дори направихме компромис, тъй като изчакахме да видим как ще се развие сделката с Ботев. След това събрах треньорите от школата и ги запознах със ситуацията. Обясних им, че те не са виновни, но в това положение не може да се направи нищо друго.
- Имаше ли контраатака след това към вас?
- Да, започнаха да идват заплахи, че ще изкарат децата на протест пред общината. Нададоха вой, че дълги години съм ял бял хляб в Ботев, а сега им спирам тока. Накрая излезе, че аз ще направя от футболистите наркомани?! Останах с впечатление, че за някои хора времето е спряло през 1989 г. На мен ми е много болно от това, което се случва, но като общински съветник съм избран, за да защитавам интересите на общината. Отговарям пред избирателите. Ако утре дойде ревизия, как да обясня, че Ботев ползва базата, без да плаща. Още повече че става въпрос за професионален клуб, който по наредба е задължен да развива детско-юношески футбол. Затова, ако ще има протест, той трябва да се проведе пред офисите на Димитър Христолов, а не пред общината.
- Има ли други футболни клубове, които ползват същата база и какво е положението с тях?
- Има още три клуба. Всичките си плащат таксите и разноските. Обяснете ми по каква логика те ще плащат, а от Ботев претендират да ползват базата безплатно.
- Остава обаче впечатлението, че се опитват да си измият ръцете с вас?
- Вижте, Ботев ми е много скъп. Само че това днес не е моят Ботев.
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    14 февруари 2009   11:44

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS