Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Костадин Дервенков:Ще докладваме за злоупотребите на Христолов

Костадин Дервенков:Ще докладваме за злоупотребите на Христолов - Г-н Дервенков, с какви аргументи Христолов беше депозирал жалбата срещу вас в прокуратурата?
- Ставаше въпрос за трансфера на Веселин Минев в Левски. Истината е следната - решението беше на борда на директорите на Ботев. Двама от общо тримата одобрихме трансферирането на Минев. Христолов тогава го нямаше, май че беше в чужбина.
- Колко беше трансферната сума и къде отиде тя?
- Минев беше трансфериран срещу 30 000 лв. Парите отидоха по сметката на футболния клуб, а след това с тях погасихме задължения на Ботев. Христолов доста време твърдеше, че щял да ни осъди за това, но видяхте, че прокуратурата не му обръща внимание.
- Разбра се, че сега вие подавате жалба в прокуратурата срещу Христолов?
- Точно така, до края на седмицата ще бъде внесена. В жалбата ще докладваме за злоупотребите му. Едната например е в това, което той направи на събранието на акционерите през декември. Тогава представи фалшиви договори за заем. Договорът е подписан двустранно от самия него - веднъж като заемодател, и втори път път като президент на клуба, който получава заема.
- Казахте, че договорът е фалшив. Какво точно имате предвид?
- Датата на договора за заем е от 2002 г. Към договора обаче е приложена личната карта на Христолов, която е издадена през 2007 г. Разминаването е очевидно. Той си мисли, че Ботев е стопроцентова негова собственост, но ще трябва да го разочароваме, че това не е така. Освен това се губят и пари от трансферите. Не е ясно например къде е отишла сумата от продажбата на Какалов в Динамо (Минск). Сега ще бъдем много настоятелни да видим какво е станало с парите от продажбата на Саидхожда и Йордан Минев в ЦСКА за над 1 млн. лв. Сигурен съм, че няма да внесе всичко в клуба, а ще се опита да осчетоводи поне една част от парите като негова лична вноска.
- Според вас може ли да се очаква сделка с Ботев и смяна на собственика?
- Да, мисля, че времето на Христолов в Ботев е изтекло. Той не може да издържи дълго време в това положение. В момента не може да свърже двата края, а финансовото положение ще става все по-зле. Освен това Ботев е застрашен от изпадане, тъй като в началото на сезона има много тежка програма. Мисля, че няма да издържи още дълго време.
7 дни спорт
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    03 март 2009   15:04      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS