Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Ипотекират къщата на Христолов,съдружник е със човек на Силвио Берлускони - Винченцо Джудиче.

Къщата на Димитър Христолов в Стария град ще бъде ипотекирана в полза на общината, ако собственикът на ФК “Ботев” не се погрижи за имота. От имота на ул. “Княз Церетелев” 10, купен от Христолов през 90-те години, е останала само част от фасадата. Стената ще се срути върху туристите дори и при най-малкия земетръс.Футболният бос е един от 90-те собственици на неугледни къщи в Стария град, които в Стария град ще бъдат задължени в срок от 3 до 6 месеца да ги възстановят или да ги съборят. Имотите са в плачевно състояние ­ едни са напукани и всеки миг ще паднат, от други са останали развалини, трети са с олющени фасади и опасно надвиснали еркери и керемиди.Заповедите за незабавни ремонти ще бъдат издадени от кмета Славчо Атанасов, след като назначената от него комисия обиколи резервата и направи снимки на всички паметници на културата, които плачат за ремонт. Градоначалникът предостави вчера доклада с фотосите на медиите. Той се позова на Закона за устройство на територията (ЗУТ), който му дава право да контролира състоянието на имотите, включително и частни.Според наредбата, през миналата година, градската управа може да приложи драконовски мерки за собствениците, които не изпълнят предписанията на кмета. Общината ще ремонтира неугледните къщи за своя сметка, след което ще си търси парите, включително и по съдебен ред. Ремонтите ще се правят срещу учредена ипотека на частния имот в полза на общината. Задълженията ще се събират с помощта на частните съдия изпълнители, които местната власт скоро ще наеме. Мисля, че това е начинът да подобрим състоянието на къщите в Стария град, коментира Славчо Атанасов. През есента ще бъдат готови разчетите, какви пари са необходими за ремонтите. Средствата ще се заложат в бюджета за 2010 г., увери кметът.Горе ­ долу всяка пета къща е гробница. От 90-те имота 13 са общински. Пловдивската управа обаче ще поеме разходите само на четири от тях ­ на Дома за детско творчество на ул. “Кирил Нектариев” 21, както и на къщите с адреси “П. Славейков” 23, “Стръмна” 1 ­ 3 и на “Стоян Чалъков” 1. Останалите са предоставени под наем и наемателите ще бъдат задължени да се погрижат за състоянието им. Така, АМТИ трябва да стегне къщите на ул. “Съборна” 39 и на ул. “4 януари” 8, община “Родопи” ­ на ул. “Съборна” 8, Асоциацията на Българските аптеки да възстанови старинната къща на “Съборна” 16. Стените на аптека “Хипократ” са напукани. От ремонт се нуждае и детската градина “Щурче” на “Съборна”.Смесеното дружество “Пълдин туринвест”, в което участват бизнесменът Георги Гергов и общината, ще бъде задължено да приведе в нормален вид апортираните в него имоти. Четири са в много лошо състояние, каза Славчо Атанасов. Един от тях е Каблешковото училище на ул. “Кн. Церетелев” 8, от който е останала само фасадата. За паметника на културата има проект. Тук ще се строи хотел.
Никой няма да ползва преференции, гарантира Славчо Атанасов, който доскоро поддържаше приятелски връзки с Христолов.Президентът на Ботев (Пд) Димитър Христолов е бил съдружник със силния човек на Силвио Берлускони - Винченцо Джудиче.Мажоритарният собственик на пловдивския клуб е учредил с Джудиче фирмата „ИБ проджект" ООД с адресна регистрация в Пловдив и предмет на дейност „покупка на стоки и други" на 12 октомври. Интересното е че българо-италианската фирма е регистрирана няколко дни преди да се подпише предварителният договор за продажбата на клуба с Ирена Кръстева. В „ИБ проджект" съдружници на Димитър Христолов, освен Винчецо Джудиче, са още Джовани Молфеси и Колоджер Касили, които са с италианско гражданство. Според близки на Христолов ,Винченцо е основният спонсор на клуба с ежемесечна лепта от 100 000 евро. За Винченцо Джудиче се знае, че е един много доверените хора на Силвио Берлускони, а от пет години е председател на Общинския съвет на Милано.
Топспорт и в-к.Марица
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    12 април 2009   14:32

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS