Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Тръгна делото Валентин Кънчев и Ангел Ванчев срещу Христолов,следващото заседание на 18 юни

Тръгна делото Валентин Кънчев и Ангел Ванчев срещу Христолов,следващото заседание  на 18 юни Окръжният съд в Пловдив даде днес ход на делото срещу президента и основен акционер във футболен клуб Ботев Пловдив Димитър Христолов. То е заведено срещу него от двама от по-дребните акционери Валентин Кънчев и Ангел Ванчев.Те искат от съда да обяви за невалидни решенията на общото събрания на акционерно дружество Ботев 1912 АД от 18 декември 2008 година. На него Димитър Христолов успя да вдигне уставния капитал на дружеството от 1 милион на 1.7 милиона лева. Така той увеличи дяла на акциите си от 81 на 91 %.Валентин Кънчев и Ангел Ванчев пристигнаха в съда, но вторият си тръгна минути преди началото на делото заради неотложни ангажименти. Двамата са представлявани от адвокатите си Румен Руменов и Величка Тенева. Самият Димитър Христолов не се яви и бе представляван от
своя адвокат Недялко Шилев. Бившият изпълнителен директор Константин Дервенков е свидетел по делото.
Валентин Кънчев и Ангел Ванчев обвиняват Димитър Христолов, че е вдигнал капитала на дружеството в нарушение на неговия устав.
По искане на адвокат Румен Руменов за делото бе сменен друг свидетел. Вместо Костадин Костадинов - бивш изпълнителен директор на клуба, показания пред съда ще дава Славчо Хорозов, също изпълнителен директор на клуба. Мотивът е, че Хорозов е заемал този пост до 2002 година. Тогава Валентин Кънчев беше председател на борда на директорите на Ботев.
"Искаме Славчо Хорозов да даде показания в съда, че аз и другите акционери също сме финансирали Ботев", поясни Валентин Кънчев.
Той обвини Димитър Христолов, че е присвоил парите давани от другите акционери на клуба, като ги е осчетоводил като свои средства. Освен това е успял да се превърне в основен кредитор на Ботев, като според клубната документация е кредитирал клуба с 1,8 милиона лева. Общо дълговете на Ботев са за 2 016 000 лева.
Константин Дервенков каза, че за тези действия на Димитър Христолов са сезирани прокуратурата и Областна дирекция Полиция-Пловдив.
Съдия Ирена Писова насрочи следващото заседание на делото на 18 юни от 9:00 часа. Дотогава ще бъде извършена експертиза на документите на акционерното дружество.
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    14 май 2009   14:55


  21 декември 2018 12:43   |   suba suba   |     |  
UDWB1M There is obviously a bundle to realize about this. I think you made various nice points in features also.


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS