Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Наглост:Вихрен и адвокат Величков искат Ботев във В група

Агенцията за държавни вземания: Всички задължения на Ботев към са обезпечени

Наглост:Вихрен и адвокат Величков искат Ботев във В група Докараният до просешка тояга Ботев (Пд) вече получи лиценз за "А" група и през следващия сезон, но участието му в новото първенство още не е сигурно. Клубът няма пукната стотинка, играчите чакат по няколко заплати и се готвят да късат договорите си още на първия арбитраж. Вчера се разбра, че в БФС има пусната и жалба срещу даването на лиценз на Ботев за следващия сезон. Тя е от адв. Петър Величков, юридически консултант на няколко футболни клуба и доста играчи.
Величков твърди, че е направил справка в НАП, откъдето се вижда, че Ботев фигурира в списъка с длъжници над 5000 лв. Според него това е достатъчно основание клубът да не получи професионален лиценз и да играе при аматьорите.
"7 дни спорт" направи собствено разследване на случая, тъй като имаше съмнения още в началото на юни за начина, по който Ботев получи лиценз. Тогава клубът от Пловдив представи документи за обезпечени задължения на стойност около 1 млн. лв., трупани в продължение на две години. В страницата на НАП Ботев действително фигурира в раздела за длъжници над 5000 лв. без имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни мерки.
Свързахме се с новия изпълнителен директор на НАП Красимир Стефанов.
- Запознат съм със случая с Ботев, но нямам право да говоря по този въпрос - заяви Стефанов, мотивирайки се с изискванията за конфиденциалност. Той даде съвет да питаме в Агенцията за държавни вземания (АДВ).
Оказа се, че президентът на Ботев Димитър Христолов е взел документа за обезпечени дългове от пловдивското звено на агенцията. Шефът й Николай Ботев, който би трябвало да е издал удостоверението, вчера беше в командировка. Юлия Бозарова, PR на централата на агенцията в София, направи проверка и съобщи, че действително е така - всички задължения на Ботев към АДВ са обезпечени. Тя не уточни размера, нито пък с какво точно са обезпечени - имот, банкова гаранция или нещо друго.
- Нещо ни будалкат - коментира по този повод адв. Величков. - Работата на Агенцията за държавни вземания е да реализира вземанията въз основа на изпълнителни листове в рамките на изпълнителното производство. Там не може да има обезпечение на вземането! За да има изпълнително производство, трябва да има осъдително решение.
Величков заяви, че разполага с документи от НАП - Пловдив, че Ботев е неизряден платец на задължения. Според него това е достатъчно основание за отнемане на лиценз.
"7 дни спорт" научи още, че дълговете на Ботев за 2007 и 2008 г. от около 1 млн. лв. са били прехвърлени от НАП - Пловдив, към регионалното звено на АДВ за принудително вземане. Причината е, че клубът нито е имал възможност да ги погаси, нито да се стигне до какъвто и да било друг вариант. Изведнъж обаче пред АДВ Христолов намерил някакъв начин да ги обезпечи, или поне са му издали такъв документ. Задълженията за 2009 г. пък се покриват чрез договора между Ботев и ЦСКА за продажба на футболистите Саидходжа и Минев. Те обаче важат чак за издаването на лиценз през следващата година.
Възможно е в четвъртък Изпълкомът на БФС да се занимае със случая и да поиска насрещна проверка. В дневния ред няма отделна точка за повдивския клуб, но съществува вероятност да бъде обсъден в точка "Разни". Ако се окаже, че има нещо нередно в обезпечаването на задълженията, Ботев може да изхвърчи във "В" група.

Станил Йотов, 7 дни спорт

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    17 юни 2009   13:13      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS