Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Акционер в Левски обявен за национално издирване

Акционер в Левски обявен за национално издирване Общо 126 физически и две юридически лицa имат акции с право на глас в Левски, пише "7 дни спорт". Това показва книгата на акционерите във футболния клуб преди днешното общо събрание, което започва сутринта в 10 часа в зала "Родина" на националния стадион "Васил Левски".

Капиталът на клуба е на обща стойност 750 000 лв., по данни на търговския регистър на Агенцията по вписванията. Той е разпределен в акции, всяка от тях с цена от 1 лев. 500 000 от тези акции са с право на глас и именно техните притежатели ще имат право да гласуват днес.

От всички акционери обаче само два имат значителни дялове. Това са Тодор Батков, който има 350 500 акции с право на глас, и фирмата "М и В Ин", на която се водят 95 070. Самият Батков съобщи наскоро, че е добил контрола върху това дружество и по този начин вече притежава общо 89% от футболния клуб. Така на практика днес Батков ще може да гласува всичко, което пожелае.

Както стана ясно по-рано тази седмица, той ще поиска нов петгодишен мандат за себе си и останалите от Надзорния съвет Христо Друмев и Александър Ангелов. Това ще бъде вкарано като допълнителна точка в дневния ред.

От всички останали акционери с най-големи дялове са бившият вицепремиер Евгени Бакърджиев и Еманоил Найденов. Те притежават всеки по 7200 акции. Стефан Бакърджиев, баща на Евгени Бакърджиев, има 5000 от ценните книжа. Шефът на НДК Христо Друмев държи 3960. С дялове от по 2000 акции са Борислав Карадочев и лекарят на сините д-р Жан Филипов.

Сред акционерите има и бивш президент на ЦСКА! Валентин Михов, който вече 15-а година оглавява Професионалната лига, разполага с цели 1000 акции. Михов обаче отдавна е надхвърлил клубните пристрастия, а и именно той беше начело на ЦСКА в онези години, когато шефът на Левски Томас Лафчис получаваше покани да присъства на събранията на червените на Армията.

Дялове имат и ред заслужили ветерани, начело с голмайстора Наско Сираков, бившия вратар Владо Делчев и вкарвалия гол на Щутгарт Пламен Цветков с по 100 акции. Други 80 акции пък се водят на името на Михаил Цветков-Мустака, бивш шеф на фенклуба, издънил Левски с билетите за мача с ЦСКА през април 2000 г. Има и акционер, който днес със сигурност няма да се яви на събранието, понеже е обявен за национално издирване

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    26 септември 2009   17:12      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS