Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Ал. Петров засегна банките и получи арест ,а братята Пламен и Йордан Стоянов-Дамбовците свобода

Цветан Цветанов и Иван Костов приложиха сталинистка репресия

Ал. Петров засегна банките и получи арест ,а братята Пламен и Йордан Стоянов-Дамбовците свобода "Позволих си да направя забележка на министър Цветан Цветанов, че някои негови прийоми са вредни за работата в МВР. И най-вече неговата словоохотливост. В отговор той ми изпрати маскирани полицаи, въоръжени с автомати и камера, за да се изгаври с мен." “Срещу мен се води безпрецедентна политическа репресия и несправедлив процес. Бях арестуван, за да се събират доказателства. Но такива няма, защото не съм извършил престъпление.” Това заяви вчера Алексей Петров в залата на Софийския апелативен съд, който трябваше да прецени дали да го остави в ареста.“Многократно от г-н Цветан Цветанов и г-н Иван Костов ми бяха произнасяни присъди като от Народния съд през 1945-46 г. Това ги поставя в много особена ситуация, защото могат да се изфабрикуват доказателства. В това дело участват всички освен мен. Най-активни са медиите и политиците.Давам си сметка, че с медийното си поведение Цветан Цветанов и Иван Костов приложиха спрямо мен сталинистка репресия заради несъгласието ми с държавната политика в областта на икономиката и националната сигурност.В интервю за в. “Труд” изразих опасения за малкия и средния бизнес, произтичащи от високите лихви, които са два пъти по-големи от средноевропейските. Това ни изважда от конкурентоспособност. Позволих си да отстоявам тази теза и написах официален документ до вицепремиера Симеон Дянков, в който посочих конкретен модел за сваляне на лихвите на банките. Смятам, че с това писмо засегнах сериозни интереси в банковата система. И вместо отговор в законовия срок от Дянков аз получих арест.

Алексей Петров остава в ареста. Съдът прие тезата на прокуратурата: Той е тартор на банда за изнудване, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, насилствено отнемане на имущество, неплащане на данъци и източване на ДДС.
Зад решетките остава и Марчело Джотолов, шеф на охранителната фирма "Ин-80" и таксиметрови компании. Срещу 20 000 лева гаранция от килиите излизат обвиненият и по "Наглите" Антон Петров-Хамстера и адвокат Николай Велков. Хамстера има 20 000 лв. гаранция и по "Наглите".Най-леката мярка - "подписка", съдът наложи на бившата барета Момчил Кръстев и братята Пламен и Йордан Стоянови.
автор: Труд

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     19 февруари 2010   13:39      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS