Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Цветан Цветанов поиска парите на делегатите от БФС за да охранява футболните мачове

МВР не може да извършва безвъзмездно услуга за каквото и да било

Цветан Цветанов поиска парите на делегатите от БФС за да охранява  футболните мачове Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че закона на МВР налага за всички спортни събития да бъде заплащана съответна сума, за да бъде съблюдаван редът от представители на полицията.
Цветан Цветанов обяви още от парламентарната трибуна, че проблемите от този род могат да бъдат решени с помощта на Българския футболен съюз, който от своя страна може да намали заплащането на делегатите, които получават суми по-високи от тези, които се превеждат на МВР за охрана на спортни мероприятия.
„Охраняването на футболни срещи се осъществява на основание сключени между МВР и заинтересованите страни договори. Съгласно текста на чл. 76, ал.3 от Закона за Министерството на вътрешните работа. Приходите и разходите по тази дейност се отчитат по бюджета на МВР. Нормативната уредба не е променяна”, започна отговора си на парламентарен въпрос, свързан с охраната на футболни мачове Цветан Цветанов.

„Мога да ви кажа, че с едно споразумение, което е от 9.04.2006 година, всъщност се създава условие за нарушаване на Закона за МВР. И всъщност, в това споразумение между МВР и БФС министерството е поело ангажимент да охранява безвъзмездно тези спортни мероприятия. Парите са много малко, но сами разбирате, че констатациите, които имам от контролните органи, сочат, че общият размер на вредата за бюджета на МВР възлиза на 12735 лева”, уточни Цветанов.

„Сами разбирате, че аз не мога да продължавам да изпълнявам едно споразумение, което е подписано и противоречи на българското законодателство, защото аз ще нося вече някаква отговорност, а и ще принуждавам служителите на МВР да изпълняват неща, които не съответстват на нормативната уредба”, добави вътрешният министър.

„Вие ме призовавате да дам отсрочка от два месеца. Но мисля, че това може да бъде решено и малко с отстъпка на БФС, защото делегатите от БФС получават много по-големи възнаграждения от тези пари, които трябва да се дадат за охрана на едно спортно мероприятие. Така че и там може да се потърси редукция. Сами разбирате, че МВР не може да извършва безвъзмездно услуга за каквото и да било, защото после, когато тук ми зададете парламентарен въпрос, защо нарушавам закона и защо ощетявам министерството с подобни разпореждания, сами разбирате, че не мога да го направя”, завърши Цветанов
гонг

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    26 февруари 2010   16:45      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS