Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

С нови безумни рещения съдът на управляващите остави Алексей Петров и Марчело Джотолов в ареста

С нови безумни рещения съдът на управляващите остави Алексей Петров и Марчело Джотолов в ареста След близо 12 часа от началото на съдебното заседание, на което се гледаха мерките и на двамата обвиняеми, съдът счете, че все още е налице обосновано предположение за извършено престъпление и от Петров и от Джотолов. По тази причина мерките им за неотклонение, не могат да бъдат смекчени.
В началото на определението си съдът се позова на решения на Европейския съд за правата на човека, в които се споменава, че решение за продължаване на задържането под стража може да бъде оправдано с обществения интерес, който натежава над правилото за индивидуална свобода на личността. Съдът посочи примери от практиката на Европейския съд, в които се изтъква, че съществуването на обосновано предположение за извършване на престъпление, е условие, без което не може да продължи задържането.

Съдът намери, че доводите, изтъкнати в определенията на СГС и САС за мерките за неотклонение на двамата, не подлежат на ревизия. Съдът прие, че постановлението на прокуратурата от 30 март отговаря на изискванията да бъдат уточнени престъпленията, за чието извършване е създадена престъпната група.

Относно обвинението към Алексей Петров за изнасяне на класифицирана информация, съдът намери, че по този пункт няма категорични доказателства, че Алексей Петров е извършил престъпление, тъй като има неясноти около иззетата от дома му справка. Съдът не е убеден, че става дума за единен документ, тъй като първата страница, на която се намира грифът "строго секретно" има различен бланков номер от останалите. За съда не е ясно как Петров е разгласил съдържаната в документа информация.

С патерици в съда

Точно в 11,25 ч в зала №6 на Съдебната палата двамата бяха доведени при засилена охрана. Въпреки десетките охранители, репортери и оператори, които обградиха Петров, ясно се видя, че той се придвижва с помощта на патерици. Преди заседанието пред журналисти бившият съветник в ДАНС отказа да коментира здравословното си състояние. И категорично отрече да познава шефа на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов (според публикации в пресата Пенгезов е магистратът връзка с “Октопода” - б.ред.). Петров обясни и че вътрешният министър Цветан Цветанов “упражнява политическа репресия” върху съда и че арестът му е станал, след като обяви, че обяснил на Цветанов, че “ДАНС и МВР са използвани за политически цели и не може партията да е над държавата”.

“Казах му също по повод на изработената стратегия, която трябва да се представи на ЕК за противодействие на организираната престъпност и корупцията, всъщност е манипулация на българското общество и заблуждение”, допълни Петров и уточни, че е говорил от името на малкия и средния бизнес и академичните институции. “Не съм говорил като обикновен гражданин, за да казва г-н Цветанов, че след като не съм представител на политическа партия, всъщност не би могъл да ми осъществи политическа репресия. Тъкмо обратното.” Пред репортерите Алексей Петров обяви, че никога не е изнасял каквито и да било документи от агенцията и отказа да отговори как се е сдобил със секретната справка, която като “лоялен гражданин” предаде на премиера Бойко Борисов.

автор: Труд онлайн,
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    01 април 2010   09:45      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS