Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Роман Василев след дисциплинарният съд съжалявал след като крещя:” Ти си абсолютен престъпник, на колене”

Роман Василев след дисциплинарният съд съжалявал след като крещя:” Ти си абсолютен престъпник, на колене” Петима от Висшия съдебен съвет (ВСС) ще поискат дисциплинарно наказание за зам. градския прокурор на столицата Роман Василев. Това реши етичната комисия на ВСС, след като го изслуша вчера.
Повод за мярката са "цялостното поведение, репликите и действията на прокурора по време на ареста на бившия военен министър Николай Цонев", съобщи шефът на етичната комисия Цони Цонев. "Ти си абсолютен престъпник, на колене!", заповяда прокурорът на ексминистъра на 1 април. Това стана, след като маскирани полицаи сложиха белезници на Цонев насред военна болница с насочен пистолет в тила му. Кадрите бяха пуснати от пресцентъра на МВР. После Роман Василев се извини и се оттегли от делото срещу Николай Цонев.
"Искрено съжалявам за неудачните реплики", каза той и вчера на излизане от ВСС. Пред етичната комисия е обяснил подробности от разработката срещу Цонев, съдията Петър Сантиров и ексглавния секретар на МФ Тенчо Попов. Василев престоя във ВСС над един час.

Прокурорът присъства на ареста, за да предотврати закононарушения от страна на полицията и да не позволи ненужното прилагане на сила, категоричен бе Цони Цонев. А Роман Василев е загърбил тези правила и е участвал в закононарушението. Поведението му е в разрез и с Етичния кодекс на магистратите.

Всички членове на етичната комисия - Цони Цонев, Георги Гатев, Елена Митева, Божидар Сукнаров и Пенка Маринова, слагат подписи под предложението Роман Василев да бъде наказан. Но няма да сочат точно как. Възможностите са от "порицание" до "уволнение". Решението се взема от ВСС. Санкцията няма да е от леките, прогнозираха висши магистрати. Отделно ВСС ще се занимае и с репликата на Василев по време на арестите, че ще "разпънат" трима.
автор: Труд онлайн
снимка-Новинар
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    07 април 2010   10:24      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS