Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Срам:Явор Колев отнема на хиляди българи Арена и Замунда

Генов: МВР сключи тайно споразумение с частна бизнес-структура

Срам:Явор Колев отнема на хиляди българи Арена и Замунда Ще затворим "Арена" и "Замунда" - сървърите, които предоставят пиратско съдържание и точат джоба на потребителите с есемеси, заяви пред Про.бг началникът на сектор "Компютърни престъпления" при ГДБОП Явор Колев. Ще изчистим пространството от интернет пиратите и ще сложим легални платформи, добави се той.
Не е проблем, че дребните юзъри свалят, проблем е когато тези пирати ограбват труда на авторите, подчерта Колев. По думите му печалбата на посочените сайтове е около 200-300 хил. лв. месечно. Според информацията на службите сирийски гражданин с името Ахмед стои зад "Замунда", а руснак - зад "Арена". Делата от преди четири години срещу "Арена" и "Замунда" предстои да влязат в съда, но обвиняеми по тях в момента са само хората, които прибират парите, припомни Колев.По неговия израз торент-сайтовете доставяли нелегално "няколко мола с интелектуална собственост".

Правото на свобода и обмен на информация не трябва да бъде ненакърнено. Трябва да бъдат приети такива закони, че авторите да контактуват директно с потребителите - такава позиция изрази пък блогърът Асен Генов, който пък е инициатор на протестите срещу следенето в интернет. Според него дори и да бъдат забранени, торентите ще намерят друга среда. Генов намира за притеснително, че за да се бори с интернет-пиратството МВР сключи "тайно споразумение с частна бизнес-структура", имайки предвид подписания преди два дни меморандум между вътрешното министерство и организациите на звукозаписната индустрия (IFPI) и издателите на бизнес софтуер (BSA)
Достъп на медиите до документа не бе осигурен.

Освен това по думите на Генов Сдружението на издателите на бизнес софтуер и Международната федерация на звукозаписната индустрия не представлява авторите и потребителите, чийто права са нарушени в интернет, така че с подписването на това споразумение става дума за лобиране.
Вести.бг
снимки-новинар
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    29 април 2010   12:19      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS