Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов иска спиране на репортаж за митничаря Сергей Бранков

Тихомир Безлов :Иванов да бъде подведен под отговорност за търговия с влияние

Депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов иска спиране на репортаж за митничаря Сергей Бранков Зам-шефът на парламента и председател на здравната комисия в НС Лъчезар Иванов може да бъде подведен под отговорност за търговия с влияние - така Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията коментира скандалното обаждане на депутата на репортер на Нова тв за спиране на репортаж за скъпите митничарски имоти.
Журналистката Диляна Гайтанджиева разказа как Лъчезар Иванов й се обадил и я помолил да не пуска репортажа с участието на митничаря Сергей Бранков в "Темата по Нова" в неделя.
Няколко служители на Ваньо Танов са обекти на предаването заради луксозните къщи, които обитават, и скъпите им автомобили, въпреки скромните заплати от по 600 лева, които получават. Съпругата на единия от митничарите е секретар в парламентарната комисия по здравеопазване и това е връзката на случая с шефа на комисията Лъчезар Иванов.
“Снимали сте Сергей Бранков, там няма проблеми, проверяван е. Ако може, чисто приятелски, да не го пускате”, казал депутатът на Гайтанджиева. В телефонно включване със студиото тази сутрин той поясни, че желанието му да защити имиджа на институцията било възприето погрешно.
Каква е разликата между него и Красьо Черничкия, запита Тихомир Безлов, поканен за арбитър в предаването. Според анализатора зам-шефът на парламента нарушава норми и може да бъде подведен под отговорност.
"Не съм искал да спирам материала, а само да не се замесва парламента в случая. А този човек го познавам, защото преди 20 години беше мой пациент", каза Лъчезар Иванов за Бранков.
Депутатът се обиди от коментарите в студиото как въпросният митничар му е бил пациент, при положение, че той е гинеколог. "Това, че човек има няколко специалности, не може да бъде обект на подигравки", заяви в повторно обаждане шефът на здравната комисия и изясни, че е работил в пулмологията на военната болница в Поморие преди години.
"Единствено помолих да не бъде замесван човек от парламента. Нека проверката и компетентните органи установят истината", препоръча Лъчезар Иванов.
Съпругата на митничаря е юристка и двамата живеят в една от луксозните къщи във вилната зона “Кубратово” в София, показва репортажът на Нова. Депутатският приятел е началник смяна на митница Калотина. Заплатата му е 600 лв. Освен с имота от 1,5 декара, прави впечатление с джипа за 100 000 лв., даден по думите му за ползване от негов приятел.
Друг забележителен митничарски имот е двуетажната къща на Бойко Чакъров, която се води на чуждо име, а той живеел там. Третият митничар от Калотина - Пламен Иванов, има две къщи и живее в трета на легендарната софийска улица “Секвоя”. Гайтанджиева разказва, че няколко вечери той се прибирал, прескачайки оградите на съседите, за да не попадне на камерата.
Домът на Иванов се водел на бизнесмен, вносител на кафе. Иванов живеел в него на приятелски начала, за да я пази, плащал само сметките. Но на свое име имал две други къщи в Драгалевци и Бояна.
Четвъртият случай от репортажа е в богатото пловдивско село Марково, където живее Димитър Аврамов, директор на отдел “Митническо разследване и разузнаване” в Пловдив, известен още като Митко Милионера.

Надявам се хората от властта да не си позволяват повече обаждания, каза журналистката, която обикаляла адресите с различни автомобили, за да успее да заснеме обитателите им.

БЛИЦ

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     06 юли 2010   11:40


  07 юли 2010 11:24   |   Милена   |   Sofia   |   milena_peikova@abv.bg
Мдааа, и на мен ми е много интересно и аз съм държавен служител с 500 лева заплата и се чудя как ги изкарват тези пари???
  07 юли 2010 00:59   |   Д.Петров   |   София   |   dik_engine@abv.bg
Много ще ми бъде интересна реакцията на Б.Б. Ако си замълчи - значи и той е в кюпа на корумпираните, какъвто несъмнено е Л.Иванов. Ако реагира, ще трябва да даде на съд най-верния си помияр.
Аз лично очаквам, че журналистката ще баде завинаги отстранена от ефир, а на Нова телевизия ще и бъдат здраво издърпани ушите и най-вероятно сменено ръководството. Чрез точно какъв натиск и шантаж предстои да стане това ще видим със сигурност в близките дни.


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS