Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Официалната позиция на ЦСКА относно атаката срещу Томов

Томов: Фирмата за чистота не разполага с необходимите финансови средства

Официалната позиция на ЦСКА относно атаката срещу Томов Във връзка със съобщения на редица средства за масова информация относно повдигнати обвинения срещу президента на ЦСКА Александър Томов, ръководството на клуба чрез официалния сайт съобщи следното:
І. В повдигнатите обвинения няма нищо, с което обществеността вече да не е запозната и което да не е обсъждано многократно в публичното пространство – отново става дума за плащане на част от сумата за покупката на ПФК ЦСКА чрез средства на Кремиковци АД.
ІІ. По указание на собственика Прамод Митал и с решение на Кремиковци АД, 7 милиона евро от общата сума са заплатени с възможност за обратно изкупуване и връщане на сумите в Кремиковци. Забавянето на връщането на тези суми по никакъв начин не засяга господин Александър Томов. в. Напротив, по негова инициатива бе направено предложение до синдиците на Кремиковци АД, сумата да бъде върната обратно, което е подкрепено от Прамод Митал.
ІІІ. Първоначалното обвинение за длъжностно присвояване на 3,49 милиона все още не е снето, въпреки че сумата е безусловно покрита от собственика!
ІV. Безусловно е доказано, че нито един лев не е бил присвоен лично или в полза на което и да било трето лице, или с други думи – липсва каквото и да е присвояване.
V. Интерпретацията, че сумата от 7 милиона евро е равна на 29 милиона лева, е свързана с произволната и абсолютно невярна оценка на използваните фондове за обезпечение.
VІ. По никакъв начин използването на тези средства, които са мъртъв капитал, не е навредило на текущата дейност на Кремиковци АД. За това говори и фактът, че за цялата 2007 година Кремиковци АД няма неизплатени заплати, няма неизплатени задължения към Булгаргаз и НЕК и всички задължения на предприятието към бюджета са върнати.
VІІ. Необяснимо е защо анонимни източници от прокуратурата и следствието разпространяват подобна информация, след като е ясно, че в този случай няма и елемент на корупция или лично облагодетелстване. Това е признато от всички следователи и наблюдаващи прокурори.
VІІІ. Абсурдно за европейската правораздавателна практика е да се прави пропаганда от до-съдебни производства и да се прави опит за отклоняване на общественото внимание от най-важните политически и социални въпроси.
ІХ. Господин Александър Томов нито е присвоил, нито е отклонил средства от Кремиковци АД, а е извършвал напълно законни операции на база на съответните решения на собственика и УС на предприятието. За това са единодушни и българските и чуждестранните адвокати. Очевидно е, че зад медийните изяви по подобни теми стоят други интереси и това поставя в недобра светлина цялата ни съдебна система.
Десетките проверки доказаха, че в ПФК ЦСКА няма никаква корупция, а покупката на акциите на дружеството е станала изцяло под контрола и според указанията на Прамод Митал. Това обаче по никакъв начин не засяга футболния клуб и неговото ръководство. Убедени сме, че в крайна сметка правдата ще възтържествува.

Томов: Фирмата за чистота не разполага с необходимите финансови средства.
„Обвиненията за присвояване на 29 милиона лева са поредните нападки към мен и ЦСКА. Това се прави с цел забавяне продажбата на ЦСКА”.Бившият депутат взе отношение и повод днешниете публикации, че ЦСКА ще бъде закупен от фирма за чистота."Що се отнася за появилите се публикации, че ще ЦСКА ще бъде закупени от фирма за чистота искам да кажа, че споменатата компания не разполага с необходимите финансови средства, за да си позволи клуба", допълни Томов.Кандидат-купувачите на ЦСКА "Титан АС" ООД са по-известни у нас като "Кралете на боклука". Фирмата е създадена през 1997 година, но много скоро насочва интересите си в областта на сметосъбирането и сметоизвозването на твърди битови отпадъци. В момента консорциумът обслужва над 1 142 000 души в 19 града на България, сред които са Бургас, Стара Загора, Видин, Велико Търново, Хасково, Пазарджик, Смолян, Кърджали, част от Варна, Каварна, Димитровград и т.н. Към днешна дата фирмата участва в търгове за сметопочистване и сметоизвозване за Перник и Балчик. Само по силата на договора за почистването на Бургас "Титан АС" ООД ще прибере 90 милиона лева за 15 години. Седалището на фирмата е в София, а нейни собственици са Иво Иванов и Димитър Борисов. В нея влизат дъщерните "Титан-чистота" ООД, "Титан-Клинър"ООД, "Титан-Север"ООД, "Нелсен-Чистота"ООД, "Нео-Титан"ООД и "БКС"ООД.В момента родната фирма се занимава със сметосъбиране и сметоизвозване на боклук в цели 19 града в страната. Заради многобройните общини клиенти кандидат-купувачите на ЦСКА са наричани "Кралете на боклука". Според запознати предложението на "Титан" е Томов да получи 10 милиона евро за клуба. Политикът обаче ще остане на власт в Борисовата градина, което е и едно от условията му.SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     28 ноември 2008   18:03      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS