Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Боре Александров искал помощ за Бела и Сливен и действал с влияние отгоре

Леков пред ново обвинение,а Генов в схемата с парите

Прокуратурата повдигна ново обвинение срещу бившия председател на съдийската комисия при БФС Борислав Александров, който еднолично определял съдийските наряди. Това съобщи наблюдаващият прокурор Биляна Бецова.Според прокуратурата той като председател на съдийската комисия в седем случая направил опит да въздейства върху определени съдии да свирят в полза на определен отбор.Най-често срещаното име е Беласица Петрич, както и това на отбора в Сливен, където присъства и името на Йордан Лечков. Според прокуратурата става дума за случаи от 2006 година до сега.
-След обяд се очаква обвинение да бъде повдигнато и на заместник председателя на ДАМС Иван Леков, който е и член изпълнителния комитет на БФС.Бившият международен асистент-рефер Иван Леков ще бъде обвинен за нерегламентирано събиране на пари този следобед, съобщи наблюдаващият прокурор Биляна Бецова. Любопитна подробност е, че изпълнител на поръчките е бил действащият топрефер Антон Генов.Леков събирал нерегламентирано пари за гостуването у нас на международните съдии Пиер-Луиджи Пайрето и Алексис Поне. Парите са събирани от международните главни съдии - по 1000 лева и асистентите им - по 700 лв. Разходите по престоя и самолетните билите на гостите са поети от БФС.Сумата е около 3000 лева, а Леков е събрал 7800 лева. Леков обаче не е събирал лично парите, а възложил това на Антон Генов. Той казал пред прокуратурата, че събрал парите и ги дал на Леков. След това обаче няма данни как средствата са били изразходвани. Това е станало през 2006 година.Материалите по двете производства са отделени от първоначалното разследване, което започна преди няколко месеца. Очаква се до края на седмицата прокуратурата да внесе обвинителните актове в районния съд.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     10 декември 2008   13:07

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS