Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Дават Христолов на прокурор завъртял измама за повече от 1,3 милиона лева

Дълговете на Ботев до 2007г. над 2 016 000 лева..Ботев пред фалит

Димитър Христолов в най-скоро време ще стане обект на разследване от страна на прокуратурата. Той е извършил документна измама за повече от 1,3 милиона лева. Митьо Селския вдигнал капитала на ПФК Ботев АД благодарение на 4 фалшиви договора на обща стойност 1 315 000 лева. Договорите са с дати от 2002, 2003, 2004 и 2005 година. Христолов отпускал парите на клуба като личен заем.Има съществени проблеми с договорите, на базата на които това се случи. Капиталът е променен благодарение на 4 договора за различни 6-цифрени суми, на обща стойност 1 315 000 лева, които са подписани през годините. Договорите са с дати от 2002, 2003, 2004 и 2005 година. Проблемът се крие в личните данни на Христолов, като в контрактите е вписана личната му карта, издадена през 2007 година! Документите присъстват в търговския регистър на Агенцията по вписванията и са публично достъпни. Парадоксалното е, че личната карта на Митьо Селския, която фигурира в договорите, е от 2007 година.„Ако прокуратурата не се самосезира, ние ще я сезираме“, обяви Константин Дервенков.Акционерите са категорични, че това прави решенията на Общото събрание за вдигане на уставния капитал недействителни. Повечето от тях вече се съветват с адвокатите си как да действат в така създалата се ситуация. Има огромна вероятност Димитър Христолов да бъде подведен под отговорност за документна измама, ако се докаже вината му.
Ангел Ванчев:"Според нас има груби нарушения по време на последното акционерно събрание, в края на тази година. Подадохме молбата на 30.12.2008. Целта беше до последно да изчакаме да видим дали ще има сделка. Подаването на тази молба е съгласувано с новите кандидат-собственици. Затова изчакахме и до 30-ти. Ние искаме да има сделка, но след като видяхме, че тя няма да се осъществи подадохме молбата. Хубавото на тази молба е, че може да бъде оттеглена по всяко време и ние ще го направим ако има сделка за продажбата на Ботев.
Стоп-палката за сделката на Ботев:
С цялостно промененият уставът на Ботев след поправката важните решения ще се взимат не от мнозинство от 67 процента, както беше досега, а с 91 процента, от които Димитър Христолов 10 процента ще остави за себе си и така неговият глас ще има блокираща квота. Димитър Христолов, така на практика ще саботира продажбата на Ботев и невиждам кой бизнесмен ще приеме Христоловото изнудване.
Кворум-чл.28(1).Общото събрание взима решение,взето с мнозинство от 91%+1 акция от съдебно вписания капитал
Правото на акционерите за увеличаване или намаляване на капиталапо ал.1,може да отпадне или бъде ограничено само по решение на Общото събрание,взето с мнозинство от 91%+1 акция от съдебно вписания капитал.
Раздел Трети чл.(18) за Увеличение на капитала само подусловие,че акциите се закупят от определени лица и то на определена цена и решението се взима под условие на ОС с мнозинство от 91%+1 акция от съдебно вписания капитал.
Компентентност чл(29)ал.1- Общото събрание взима решение за изменение и допълване на устава на Дружеството с мнозинство от 91%+1 акция от съдебно вписания капитал.
Ал.2-Увеличаване и намаляване на капитала на Дружеството с мнозинство от 91%+1 акция от съдебно вписания капитал.
Ал.9 – Разпределение на печалба,попълване на фонд Резервен и изплащане на дивиденти Общото събрание взима решение за изменение и допълване на устава на Дружеството с мнозинство от 91%+1 акция от съдебно вписания капитал.
Ал.13 – Взема решение за сключване на сделки при разпореждане и управление на цялото Дружеството(Клуб)с мнозинство от 91%+1 акция от съдебно вписания капитал
Ал.14-Взема решение за сключване на сделки при разпореждане и управление с недвижими имоти и вещни права ,включително и предоставяне на Предприятието(Клубът) или имуществото,както и вземане на дружеството на обезпечение.
С новият Устав отпадна правото на останалите акционери по чл.194,ал.1 и 2 от ТЗ за придобиване част на новите акции,които съответстват на дяла им в капитала преди увеличенето на капитала с нови 70 000 поименни акции с номиналан стойност 10 лева и емисионна стойност 12 лева.Въпреки,че анализът на извършената от Дружеството търговска дейност показва,че то изпитва недостиг на средства,а акционерите декларират желание да закупят такива.
В същото време дългове на клуба до 2007г.надхвърлят в момента над 2 016 000 лева.
Задължения към Агенцията за държавни вземания-756 419 лв.
Задължения към НАП-121 000 лева
Задължения към Христолов -893 265лева.
Задължения към други акционери – 270 000лева.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     05 януари 2009   13:03


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS