Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Данъчните пипат и футболните съпруги,Черноморец свали данъчната си тайна

Съпругите на футболистите у нас също ще бъдат обект на разследване от страна на данъчните власти.Бирниците ще се опитат да установят дали има разминаване между имането, което играчите и жените им притежават, и декларираното пред НАП.
"Ще бъдат проверявани жилища, вили, автомобили и луксозни вещи", съобщи пред вестник "Труд" Маргарита Немска. Тя е прокурорът, която наблюдава разследването.
"Колите на повечето футболистите не се водят на тяхно име, тъй като са на лизинг. Но това не пречи да ги проверим", категорична е Немска.Според нея повечето играчи от "А" група са плащали данъци и са се осигурявали на 220 лв., а под масата са получавали между 5000 и 18 000 лв.


Отборът за пример през този сезон в "А" група, Черноморец, отново продължава да демонстрира перфектна организация и първи откликна на призива на НАП и Комисията за борба с корупцията, да свали данъчно-осигурителната тайна върху доходите на играчите и финансите на клуба.

В открито писмо до медиите, от пресслужбата на клуба заявяват:

"С писмо до изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов и до Парламентарната комисия за борба с корупцията, ръководството на ПСФК „Черноморец – Бургас” дава съгласието си за предоставянето на Комисията за борба с корупцията на цялата данъчна и осигурителна информация по чл. 72 ал. 1 т. 3 от Данъчно - осигурителния процесуален кодекс, относно размера на начислените, установените или платените данъци и задължителни осигурителни вноски, ползваните намаления, освобождавания и преотстъпвания на данък, размера на данъчния кредит и данъка при източника на доходите, за периода от регистрацията на акционерното дружество в Търговския регистър на БОС на 06.07.2005 год. до 31.05.2008 год. (датата на последния ревизиран период). Писмото е на основание чл. 74 ал. 2 т. 1 от ДОПК. Със същия документ клубът дава съгласието си за публичното оповестяване на посочената данъчна и осигурителна информация.

Действията на ПСФК „Черноморец – Бургас” са напълно доброволни и в синхрон с цялостната политика на прозрачност, финансова дисциплина, отчетност и спазване на добрите бизнес - практики в работата на клуба. Така Черноморец става първият клуб, който отговаря с конкретни действия на призива за публичност, отправен от НАП и Парламентарната комисия за борба с корупцията. Всички финансови документи на клуба за изрядни, извършен е необходимия одит и са заверени отчетите на дружеството, подчертават от ръководството на Черноморец.

„С този акт, ние отново заявяваме готовността си да съдействаме на правителството и ресорните институции в установяването на финансова и данъчна дисциплина, както във футболните клубове, така и във всички сектори на икономиката. Призовавам останалите професионални клубове да извадят на светло данъчната и осигурителната информация за дружествата си, за да докажат своя ангажимент към обществения интерес, спортната етика и развитието на футбола, съобразно най-високите международни стандарти. Нашата задача е да отстоим професионализма и спортсменското начало, за да направим българският футбол равностоен на елитните отбори на европейската сцена. Сред тези отбори няма място за „сив” бизнес, нерегламентирани влияния и лоши практики.”, коментира Митко Събев, председател на СД на ПСФК „Черноморец – Бургас” АД."
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     08 октомври 2009   14:09

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Обучение & Кариери:
Шафранът – „божественото цвете“ на парфюмерията
На гребена на вълната с REFAN
Лайфспорт магазин организира Благотворителен търг в подкрепа на Футбол клуб
Предизвикателната Ванеса e Мис Монокини
Силвия Юрукова на корицата на BG ФУТБОЛ&LIFE

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS