Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Стипендия за бъдещи мениджъри - футболисти отпускат ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов и ПФЛ

Финанси на спорта- най-актуалната специалност в областта на финансите

Стипендия за бъдещи мениджъри - футболисти отпускат ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов и ПФЛ За пръв път български университет предлага финансово обучение в областта на спорта. Президентът на Висшето училище по застраховане и финанси доц. д-р Григорий Вазов обяви днес откриване на програмата за обучение в степен „Бакалавър”. Доц. Вазов даде официалния старт на инициативата в присъствието на Валентин Михов Президент на Българската професионална футболна лига, която е и официален партньор на ВУЗФ в начинанието.
ВУЗФ отпуска стипендии за обучение в специалност „Финанси”, като в четвърти курс бъдещите спортни мениджъри могат да специализират „Финанси на спорта”.
“Икономическото образование е приложимо във всяка една сфера на бизнеса и живота, както и в спорта. Така ще подготвим бъдещите управленски кадри да преодолеят проблеми, свързани с финансовия мениджмънт и управлението в спортната сфера”, обясни доц. д-р Григорий Вазов, „със стипендията, която отпускаме, искаме да стимулираме и помогнем на младите хора в България да получат елитно и качествено образование и да се реализират успешно в професионален план.”
На пресконференцията днес, проведена в Пресклуб „България”, доц. д-р Вазов обяви, че завършилите специалността във ВУЗФ получават образователна степен „Бакалавър” с професионална квалификация „Икономист”. Така футболистите, чиято спортна кариера е сравнително кратка, ще могат да продължат професионалното си развитие в сферата на спорта, но вече като мениджъри.
Президентът на ПФЛ добави, че семестриалната такса по икономика във ВУЗФ е 900 евро на семестър, но групата от бъдещи спортни икономисти ще бъде подпомагана активно от ПФЛ.

ВУЗФ предлага програми по "финанси", "застраховане и осигуряване", "счетоводен контрол", "бизнес мениджмънт", "бизнес информатика", "маркетинг и финансов мениджмънт на английски език" и други.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     19 февруари 2010   10:05      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Обучение & Кариери:
Шафранът – „божественото цвете“ на парфюмерията
На гребена на вълната с REFAN
Лайфспорт магазин организира Благотворителен търг в подкрепа на Футбол клуб
Предизвикателната Ванеса e Мис Монокини
Силвия Юрукова на корицата на BG ФУТБОЛ&LIFE

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS