Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

ВАЦ продаде Труд и 24 часа на БГ приватинвест

ВАЦ продаде Труд и 24 часа на БГ приватинвест БГ приватинвест" е новият собственик на вестниците "24 часа", "Труд" и "168 часа". "ВАЦ Медиа Груп" е продала изданията и другите си активи в България на базирано във Виена дружество.
Компанията "БГ приватинвест" взима освен вестниците и списанията на прес-групата, печатницата и фирмата за разпространение "Стрела", пише на сайта си в "Труд".

За местни партньори са привлечени Огнян Донев* и Любомир Павлов*.

"БГ Приватинвест ГмбХ" е австрийско дружество с предмет на дейност медийни инвестиции в България, учредители на което са Карл фон Хабсбург, Даниел Руц и Христо Грозев. Тримата имат дълъг инвестиционен опит в медии в различни европейски страни, като в момента притежават електронни и печатни медии в Холандия, пише на сайта на в. "Труд".

Според публикация в "24 часа" отпреди няколко дни, Хабсбург притежава 34% от "БГ приватинвест", а по 33% си делят живеещият в Лондон германец Даниел Руц и българинът Христо Грозев*, припомня в. "Дневник".
За момента не е ясно какво ще бъде участието на Огнян Донев и Любомир Павлов.

ВАЦ навлезе в България чрез покупката през 1997 г. на "Труд" и "24 часа".

От няколко години имаме желание да навлезем на пазара на сериозните медии в България", каза Карл Хабсбург, управител на "БГ Приватинвест".
Целта ни е не само да запазим лидерските позиции на пресгрупата, но и чрез това да гарантираме свободата на словото в България, допълни Христо Грозев, управител в българското дружество.

Гордеем се, че можахме да изиграем ключова роля в прехода на България към свободна и професионална преса, обясни Бодо Хомбах, управител на "ВАЦ Медиа Груп".
Винаги сме се придържали към много високи журналистически стандарти във всички пазари и смятаме, че имаме отговорност към страните, в които работим - не само докато управляваме медии в тях, но и когато ги напускаме, добави той.

През август стана ясно, че медийната група ВАЦ ще се изтегли постепенно от Югоизточна Европа. Тогава обаче Хомбах каза, че намеренията й за България засега остават.

Карл фон Хабсбург и Христо Грозев са акционери в Stevia Communications, която купи 50% от ТВ Европа през юни 2009 г. от Емил Стоянов.

*Огнян Донев е изпълнителeн директор и мажоритарен собственик на "Софарма" и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

*Любомир Павлов е депутат от СДС в 36-тото Народно събрание. Той сред най-приближените до бившия кмет на София Стефан Софиянски. Павлов е бивш шеф на надзорния съвет на Общинска банка и съсобственик на ТВ7. От 2008 г. е акционер и в "Софарма", пише Медиапул.

*Христо Грозев е бивш директор по развитието на ирландската медийна Communicorp Group (тя притежава БГ радио", "Радио 1", радио "Нова", радио и телевизия City и други). Той беше консултант и кандидат за покупката на ВВТ в началото на 2009г. и консултант на Re:TV, предаде "Дневник".

дир.бг


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     14 декември 2010   22:47      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Обучение & Кариери:
Шафранът – „божественото цвете“ на парфюмерията
На гребена на вълната с REFAN
Лайфспорт магазин организира Благотворителен търг в подкрепа на Футбол клуб
Предизвикателната Ванеса e Мис Монокини
Силвия Юрукова на корицата на BG ФУТБОЛ&LIFE

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS