Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Катя Дунева: Имам всичко, което може да ме направи щастлива

Животът на Мисис България 2007 между расовите коне и мъже

Катя Дунева: Имам всичко, което може да ме направи щастлива Кое е нещото, което зарежда Екатерина Дунева „Мисис България” 2007.Високите скорости,расовите коне,постиженията или интригите около модния подиум. Носителката на приза „Мисис България” за миналата година, която това лято стана трета на Mrs "UN WORLD" 08 в Лас Вегас споделя ,че огроменият успех, който постигна не я главозамайва. За разлика от повечето миски Катя е изключително земна, радва се на малките неща в живота и знае добре кое е преходно и кое - не.За нея короната не е нищо повече от титла, а важното вижда в задълженията, които носи едно такова признание, а именно благотворителността.Животът й върви на пълни обороти между семейството, колите, конете и работата и като модел.Съпруга е на рали пилота Румен Дунев, с когото са открили ключа към щастието – да правиш това, което искаш и да не обръщаш внимание на злободневните проблеми. В този контекст самата Катя признава, че има всичко, което може да я направи щастлива.
- Каква е тайната на успеха, който постигна на Mrs "UN WORLD" 08 ?
Мисля, че е самодисциплината. Подготвях се изключително много преди самия конкурс, все едно отивам на Олимпиада. Шест месеца учих английски всеки ден. Следях световните икономически, политически, екологични събития ежедневно.
За танца, с който се представих, ме тренира Нешка Робева – направи ми невероятна хореография.Голяма роля за успеха ми може би имаше фактът, че Румен беше до мен през цялото време на конкурса.Отидохме като семейство и ни посрещнаха като такова.
- А откъде тръгна този слух, че всъщност не си станала трета, а пета в конкурса?
Имаше сайт, в който хората гласуваха за костюм на участничките в конкурса. Там аз бях на пето място. Лентата, която имам за третото място от самото състезание е отличена със сертификат и не може да бъде оспорвана.
- Разкажи ни откъде се зароди страстта ти по конете?
Винаги съм усещала, че конете са ми страст. Още от малка силно исках да се занимавам с езда, но тогава родителите ми не бяха склонни и ме спираха. Занимавах се с балет, модерни танци, но просто чаках мига, в който ще се кача на седлото.
- Кога за първи път се качи на кон?
Първият ми допир с конете беше на 12-13 г., когато влязох в пубертета – възраст, която ти позволява в по – голяма степен да правиш каквото си искаш. Тогава без знанието на родителите ми един ден след училище просто отидох на конната база „Хан Аспарух” на Красно село. Говорих с един треньор, той ме качи на кон и откакто тогава се изправих на седлото вече толкова години само това правя.Беше като магия – знаех, че ми е писано и просто търпеливо изчаках да ми дойде времето.Естествено след това имах и трудности, не винаги съм била на нужното ниво в спорта. Но каквото и да се случвало, не съм спирала да вярвам, че един ден ще успея.
- Кога беше първото ти професионално състезание по езда?
Когато бях на 15 – 16 г. се състезавах за първи път в категория юноши, младша възраст.Тогава треньорът ми много често се ядосваше, когато не мога да прескоча някое препятствие. И аз му отговарях: „Спокойно, един ден ще прескоча и най – високите препятствия.” Просто вътрешно бях сигурна, че ще успея.Единствено прекъснах с ездата, докато бях бременна и малко след като родих.
- Как се запозна със съпруга си – рали пилота Румен Дунев?
С Румен се запознахме в училището ми чрез общи познати. Тогава бях 10 – 11 клас, а той тъкмо беше взел книжка и беше започнал да се състезава. Много често идваше с колата в двора на училището, въртеше гуми и ние вместо да внимаваме в час висяхме по прозорците и го гледахме. Отстрани се чуваше само учителката: „Деца, седнете, учим за Азия!” (смее се).Пазя наистина много хубави спомени оттогава.
- С какво те спечели Румен?
Той не беше като другите мъже, които идваха да ми досаждат и да ме свалят. Вече беше сериозен мъж, постепенно станахме приятели и още оттогава започна постоянното ни съревнование кой ще се представи по – добре в спорта – аз с конете, той съответно с колите.
- А как се запали по колите и състезанията?
Още когато станах на 18 г. взех книжка. Веднага започнах да карам, но шофирах доста бързо, бих казала дори неразумно. Осъзнах обаче, че когато излезеш на улицата си участник в движението, там не е място за битки и надпревара.
Все пак голямо значение имаше и това, че Румен е до мен. Не може да седиш всеки ден до човек като него и да не прихванеш нищо. С гледане наистина много се учи. И постепенно нещата си дойдахо на мястото и с карането.
- Кога и как реши да започнеш да се състезаваш?
Реших, че улицата не е мястото да се надпреварваш, затова отидох в дамския шампионат, където обаче се оказа, че работата не е толкова лесна. Конкуренцията беше огромна и имаше жени на по 40 г., които буквално ме смазваха. Дори не можех да се доближа до тях по времената, които правят.И така след 3 – годишно участие успях да стана шампион в най – големия клас. Това стана благодарение на усилените тренировки, на голямата помощ естествено на мъжа ми, освен това на свекър ми, който също е бивш автомобилен пилот, както и на брата на Румен, който пък се занимава с картинг. Изключително много ми помогнаха и всъщност дължа успеха си не толкова на самата себе си, колкото на тях.
- Любовта ви с Румен е започнала още когато си била тийнеджърка. Как успявате да я съхраните?
Мъжа ми си има своя живот, аз – моя – държа на себе си и ценя личното си пространство. За него автомобилният спорт е едно от най – важните неща. Той не би могъл да живее без това. И когато един човек е толкова всеотдаен към някой спорт или професия, всички други ежедневни проблеми му се струват много незначителни. Може би това е едно от нещата, на което дължим здравината на връзката си вече толкова години.
- Какво е наследил синът ви от вас? Разкажи ни за него?
Синът ми се казва Енрико и е на 6 г. Мога да кажа, че е екстремно дете – не може да стои на едно място. Кара мотор, колкото и да не ми се иска. Нямам думата в това отношение, въпреки че наистина се притеснявам. Но знам, че това е бъдещето му и колкото по – рано се научи да борави с този мотор – да се пази, да бъде бърз, толкова по- добре за него. Успокоявам се и с това, че има доста по – опасни спортове като например бокс, парашутизъм, водомоторните спортове…Знам, че е опасно, но също знам, че Румен обича Рико дори повече от себе си и спокойно мога да оставя на него да прецени и да се грижи за безопасността на малкия.
Двамата редовно ходят през уикенда в някоя гора и карат с моторите. Енрико кара много добре и колело – стъпва на рамката, изправя се на задна гума.
- Опитвала ли си да го „пристрастиш” и към конете?
Качвала съм Рико няколко пъти на голям кон, но той все още е много малък. Когато го вземам с мен на базата, язди едно пони.
- Имаш ли определени амбиции за сина ти?

Нямам желание аз да решавам какъв да стане той и какъв не, защото мен ме караха да следвам път, който знаех, че не е мой. Накъдето й да реши да поеме аз ще съм до него и ще му помагам.
- Ти живееш на пълни обороти, съчетавайки семейството, модата, конете и колите. Как успяваш да си починеш?
Нямам нужда от почивка. Това, което ме зарежда е адреналинът, състезанията. Ездата е нещото, което в най – голяма степен ми дава енергия.
- Остава ли ви достатъчно време с Румен, което да прекарате заедно?
Да, разбира се. Аз ходя редовно с него на състезания. А и все пак денонощието е 24 часа - когато не сме заедно през деня, вечерта е наша.
- Имаш ли много приятели?
Мога да кажа, че имам. Но не мога примерно да седна и да си говоря няколко часа с някоя приятелка, просто нямам това време.
- Каква музика слушаш?
Хаус музиката ми допада. Изключително много харесвам и патриотични песни.
- А как поддържаш перфектната си форма?
Разбира се със спорт. Освен ездата, ходя и няколко пъти седмично на фитнес - винаги, когато ми остане време.
- Диети спазваш ли?
Не, но внимавам какво хапвам. Изключила съм напълно храните с консерванти като чипсове и т.н. и набялгам на суровите и пресни неща.
- Какво мислиш за пластичната хирургия?
Нямам нищо против, когато наистина има нужда от нея. Имам предвид, когато по този начин можеш да коригираш някой сриозен дефект по себе си. Но добре е хората да разберат, че по – ценно е винаги естественото. Когато всички са с перфектни размери някак става безлично. Важното е една жена да успее да съхрани женственото в себе си – да е мила, нежна, а не нахакана и безцеремонна.
- Би ли се снимала гола?
Засега не. Имам предложения от почти всички списания, но ги отказвам. И не защото се притеснявам да се покажа гола, а защото не смятам, че ще бъде адекватно на статуса ми. Все пак съм мис и съм омъжена жена, което обаче не ми пречи да се пека само по монокини на плажа. (смее се) Въпреки това не изключвам възможността някой ден да направя и такива снимки.
- Имаш ли любима марка коли?
Не, за мен е важно автомобилът, който карам да е удобен и комфортен. А и не обръщам чак такова внимание на тези неща – не гледам на колата си като на нещо повече от вещ, която ми осигурява известно удобство.
- Кога за последно те глобиха на пътя?
Вчера. (смее се)
- Защо? Какво нарушение извърши?
Карах в насрещното?
- Интересуваш ли се от футбол? Имаш ли си любим футболист?
Не бих казала, че разбирам много. Моите спортове са, знаете, ездата и колите. Все пак от футболистите ми допада Флорентин Петре.
- А какво мислиш за Димитър Бербатов? Можеш ли да погледнеш на него като на секс символ?
Възхищавам се на таланта му. Безспорно успехът, който постигна е голям. Не го познавам лично, за да дам оценка за него като човек. За мен красотата не се изчерпва само с чисто физически белези – трябва да видя някого, да говоря с него, за да преценя докрай какъв човек е.
www.donbalon.eu : Росица Трифонова

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Sasho Zarev
    01 ноември 2008   17:00


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Мода & Красота:
Осигурете комфорт на кожата си с крем-бутери за тяло с подхранващи масла
Козметика с витамин С – за тен без пигментни петна след лятото
Запиши се за участие в конкурса Мис Лайфспорт 2018
Тамара Георгиева от София е Мис България 2017!
Избeрете нежните Секссимволи на Лайфспорт на първото десетилетие

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS