Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Цветан Цветанов искал пари за ГЕРБ като дарение от Лев корпорация

Взаимоотношенията между Лев корпорация и ГЕРБ не само финансови

Цветан Цветанов искал пари  за ГЕРБ като дарение от Лев корпорация Асен Урманов пристигна на 27 октомври на летище София, където беше посрещнат от Емил Васил и Георги Терзийски от РЗС През 2005 г. при общинските избори , когато ГЕРБ се формираше като партия, бях помолен от Алексей Петров да занеса едни пари в ГЕРБ - тогава бяха 5000 лева, за да подпомогнем идеята ГЕРБ.Това каза пред Би Ти ВиАсен Урманов, свидетелят, за когото лидерът на РЗС Яне Янев твърди, че знае за финансиране на политическа партия ГЕРБ от фирми, близки до Алексей Петров.
Урманов поясни, че тогава работел в "Лев корпорация", но от 5 години вече не работи там. "Разделихме се с господин Петров с някакъв конфликт, защото имаме различни разбирания за това как се прави мениджмънт - аз съм индивидуалист, а Петров възлага върху екипността", поясни той.Урманов определи себе си като индивидуалист, занимавал се в направление екология и промишленост. Разработвахме проекти в направление екология за утилизация на битови и промишлени отпадъци, в направление промишленост се занимавахме с меден прокат, добави Урманов.Когато имаше общински избори за кмет, тогава ГЕРБ се формираше като партия, веднъж бях помолен от господин Петров да занеса едни пари в ГЕРБ, тогава бяха 5000 лв., за да подпомогнем идеята ГЕРБ. В това няма нищо лошо, заяви Урманов.
"Взехме парите от фирма и ги занесох на Цветанов - тогава щабът беше в НДК, на първи етаж. Исках да му ги дам с разходен ордер, той ме помоли да изготвя документ като договор за дарение", подчерта Урманов. още по тематаДоговорът не е в мен; трябва да се обърнете към "Лев корпорация", за да видите тези документи, каза той в отговор на въпрос. Оформени са като договор за дарение, даже Цветанов ме помоли да видя дали има други фирми, които искат да направят дарение, допълни Урманов.
Той коментира също: "В един момент "Лев" и ГЕРБ са партньори, а през 2009 г. "Лев" става "Октопод". Взаимно са разработвани проекти между "Лев" и ГЕРБ, които да са в полза на община София, в които "Лев" е имала идеята това да помогне да се реализира".
2005 г., по думите му, стартира проект, с който трябвало да се прави видеонаблюдение. Имало инвеститор, който от българската страна трябвало да се гарантира финансиране, което да дойде от ЕС. Носил съм пари един-два пъти, аз съм ги давал на ръка, каза Урманов.По думите му партньорските взаимоотношения между "Лев корпорация" и ГЕРБ не са били единствено финанси, имало е разработване на общи проекти и идеи.
От своя страна Емил Василев от РЗС заяви, че документите съществуват. Когато му дойде времето документите щели да бъдат показани. Това, което можем да твърдим е, че е имало отношения не само между ГЕРБ и "Лев", а и между Столична община и фирмите на "Лев", лични отношения е имало между Цветанов и Алексей Петров, каза още Емил Василев.Имаме информация, че Цветанов има пряка връзка и определена роля с митническата контрабанда на цигари, подчерта още Василев днес. Конкретно закриването на безмитните магазини отпуши контрабандата, а след като се отпуши контрабандата се вдигнаха акцизите, заяви той.

"Говоря специално за Цветанов в момента. Имаме дупка от 700 милиона, тя е нараснала от намалена събираемост на акцизите. Иван Тодоров-Доктора си има наследник и той се казва Цветанов", каза Василев. В РЗС възнамеряваме да изнесем тази информация с доказателства - свидетелски показания и писмени доказателства, уточни той.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     01 ноември 2010   16:56      • В момента няма публикувани мнения!


Още за От засада:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Бойко към Дянков: Ще си отидеш преди Найденов
Бойково лицемерие: Спасихме Лев Инс от фалит
Бомбено послание пред редакцията на в. Галерия
В РЗС заподозряха политическа поръчка при кражбата на BMW X6-та на Яне Янев

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS